FPF:KLJNEJ21 Německý jazyk I - MP - Informace o předmětu
KLJNEJ21 Německý jazyk I - mírně pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2010
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je vybavit studenty jazykovými a komunikativními dovednostmi, které budou potřebovat k efektivní práci v oboru lázeňství a turismu. Obsahem prvního semestru je zopakování a upevnění učiva předepsané středoškolské úrovně, jeho prohloubení a rozšíření, vyrovnání úrovně posluchačů ve všech jazykových dovednostech, korekce a zdokonalení výslovnosti, cvičení poslechu s porozuměním, kratší ústní i písemný projev, účast v dialogu. Současně budou posluchači vybaveni znalostí základní odborné slovní zásoby v oblasti gastronomie hotelnictví, seznámí se s reáliemi jazykové oblasti a vybranými tématy obchodního jazyka.
- Osnova
- Lekce 1. Erste Kontakte: Auf der Party
Lekce 2. Alter, Beruf, Wohnort: Kennen Sie schon . . . ?
Lekce 3. Einkäufe: Ein Geschenk für Manfred
Lekce 4. Essen und Trinken (Essgewohnheiten, Im Restaurant): Was isst Familie Tetzlaff ?
Lekce 5. Wohnen: Piepenbrocks Umzug
- Lekce 1. Erste Kontakte: Auf der Party
- Literatura
- doporučená literatura
- Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro němčinu. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
- BENEŠ, E.a kolektiv. Praktická mluvnice němčiny. Praha: SPN, 1997. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2010, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2010/KLJNEJ21