FPF:ULGATL0104 Diploma practical experience I - Course Information
ULGATL0104 Diploma practical experience I
Faculty of Philosophy and Science in OpavaWinter 2010
- Extent and Intensity
- 0/0. 4 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Jana Stuchlíková (seminar tutor)
- Guaranteed by
- Ing. Jana Stuchlíková
Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je umožnit studentům, aby v rámci praxe mohli navázat na své dosavadní teoretické znalosti a praktické dovednosti získané v průběhu dosavadního studia a zúročit je v souladu s reálnými požadavky vybraného zařízení při tvorbě bakalářské práce. V průběhu praxe sbírá student podklady pro svou práci, konzultuje případné problematické pasáže s konzultantem a získává tak zkušenosti od odborníků v zařízeních, která svým zaměřením odpovídají studovanému oboru. Studenti budou mít možnost v rámci diplomové praxe konfrontovat své názory, postupy, využití vhodné metodiky apod. s odborníky z praxe, což jim umožní další prohloubení získaných teoretických znalostí i praktických dovedností ve smluvně zajištěných lázeňských ubytovacích a stravovacích zařízeních, turistických informačních centrech, cestovních kancelářích a agenturách, památkových objektech a obdobných zařízeních, v odborech regionálního rozvoje. Díky bezprostřednímu kontaktu s praxí tak bude zároveň zajištěn jejich profesní rozvoj a zvýší se pravděpodobnost jejich úspěšné uplatnitelnosti na trhu práce bezprostředně po ukončení studia nebo úspěšného pokračování studia magisterského typu. Volba zařízení je závislá na zaměření bakalářské práce.
- Literature
- recommended literature
- Bezpečnostní a hygienické předpisy. info
- Časopisy:. Hotel &Spa, Hotel Revue, Czech Hospitality and Tourism Papers, Food Service. info
- Materiály profesních sdružení, zejména AHR. info
- Organizační řád a organizační pokyny, Provozní řád, Ubytovací řád, Pracovní knihy jednotlivých pracovišť (manuály) a další interní předpisy (směrnice, příkazy a řády). info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
Information on the extent and intensity of the course: Cvičení 1 DNU/SEM.
- Enrolment Statistics (Winter 2010, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2010/ULGATL0104