FVP:XUO4131 Nutrition - Course Information
XUO4131 Nutrition
Faculty of Public Policies in OpavaSummer 2009
- Extent and Intensity
- 0/0. 1 credit(s).
- Guaranteed by
- MUDr. Igor Satinský, Ph.D.
Institute of Paramedical Health Studies – Faculty of Public Policies in Opava - Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Informace o výživě a jejím významu pro celkový zdravotní stav člověka. Rizika podvýživy a nadměrné výživy, odlišnosti podávání a přijímání potravy ve stáří. Problematika enterální a parenterální výživy.
- Syllabus (in Czech)
- Obsah přednášek:
1. Výživa a zdravotní stav člověka - určování stavu výživy, jednotlivé složky potravy, energetická bilance, malnutrice
2. Dietní systém - historie dietetiky, zásady správné výživy, výživa v závislosti na věku a onemocnění
3. Umělá výživa - indikace a význam umělé výživy, enterální výživa - definice, indikace, kontraindikace, komplikace, způsoby aplikace
4. Umělá výživa - parenterální výživa - definice, indikace, kontraindikace, komplikace, způsoby aplikace. 5. Domácí nutriční podpora - význam, formy a způsoby aplikace.
- Obsah přednášek:
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fvp/summer2009/XUO4131