SV655S Sociology of Organization

School of Business Administration in Karvina
Summer 2007
Extent and Intensity
2/0/0. 5 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
doc. PhDr. Vojtěch Malátek, CSc. (lecturer)
Dušan Polonský (lecturer)
Guaranteed by
Dušan Polonský
Departament of Economics and Public Administration – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 6 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Seznámit studenty s dílčí oblastí sociologického poznání v rovině teorií středního dosahu. Důraz položit na objasnění fenoménu byrokracie, který je pokládán za projev nejvyšší racionality v oblasti správy a koordinace lidských aktivit. Analyzovat problematiku formální organizace představující prostředek koordinace velkého počtu lidí za určitým účelem. Těžiště výuky soustředit do objasnění termínu "byrokracie" jako způsobu označení organizace veřejné správy.
Syllabus (in Czech)
  • Struktura výkladu:
    1. Stručný vývoj názorů na formální organizaci
    2. Organizace reflektovaná hlavními paradigmaty sociologie
    3. Nové pohledy na povahu organizací
    4. Nové teorie organizovaného (organizačního) chování
    5. Nové pohledy na požadavky řízení a vedení v organizaci
    6. Organizační kultura v organizaci
    7. Sociální interakce v organizaci a v týmu
    8. Osobnost člověka v organizaci
    Obsah předmětu:
    1. Stručný vývoj názorů na formální organizaci
    Studium formálních organizací. Klasické období sociologie organizace. Reakce na klasické období sociologie organizace. Totální instituce a organizace.
    2. Organizace reflektovaná hlavními paradigmaty sociologie
    Strukturně funkcionální pojetí organizace. Strukturní funkcionalismus a M. Weber. Gouldnerova kritika. Organizace z hlediska teorie konfliktu. Organizace ve světle interpretativní sociologie.

    3. Nové pohledy na povahu organizací
    Fenomén byrokracie. Typologie byrokracie. Crozierův přístup. Byrokracie a demokracie. Alternativa k byrokracii. Problém změny byrokratické organizace. Zablokovaná společnost.
    4. Nové teorie organizovaného (organizačního) chování
    H. Simon a teorie omezené racionality. Olsonova koncepce kolektivního jednání. K. Arrow a cena placená za organizaci lidských aktivit. Ekonomický přístup ke studiu netržních organizací.
    5. Nové pohledy na požadavky řízení a vedení v organizaci
    Systémový přístup. Přístup kontingenční. Vývoj teorie vůdcovstí. Orientace řízených zaměstnanců. Vedení lidí v organizaci.

    6. Organizační kultura
    Pojem organizační kultura. Vytváření a udržování organizační kultury. Prvky organizační kultury. Typy organizačních kultur. Změna organizační kultury.

    7. Sociální interakce v organizaci a v týmu
    Sociální role v organizaci a v týmu. Sociální interakce a její typy v organizaci (v týmu). Sociální komunikace v organizaci.
    8. Osobnost člověka v organizaci
    Podstata osobnosti. Struktura a vlastnosti osobnosti. Typologie osobnosti. Formování osobnosti člověka v organizaci.

    V rámci výuky kurzu jsou využívána elektronická média.
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 1990, Summer 1991, Winter 1991, Summer 1992, Winter 1992, Summer 1993, Winter 1993, Summer 1994, Winter 1994, Summer 1995, Winter 1995, Summer 1996, Winter 1996, Summer 1997, Winter 1997, Summer 1998, Winter 1998, Summer 1999, Winter 1999, Summer 2000, Winter 2000, Summer 2001, Winter 2001, Summer 2002, Winter 2002, Summer 2003, Winter 2003, Summer 2004, Winter 2004, Summer 2005, Winter 2005, Summer 2006, Winter 2006, Winter 2007, Summer 2008, Winter 2008, Summer 2009.
  • Enrolment Statistics (Summer 2007, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2007/SV655S