KCJK356 French in Tourism Services - Part 5

School of Business Administration in Karvina
Summer 2009
Extent and Intensity
0/2/0. 2 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 14 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Prohlubování slovní zásoby v oblasti cestovního ruchu, procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev v cestovním ruchu Francie a frankofonních zemích se zvláštním zřetelem na reálie těchto zemí.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Doprava v cestovním ruchu:
    konverzace : dialogy mezi zaměstnancem a klientem o jízdním a letovém řádu, cenách jízdenek, letenek, rezervaci a prodeji jízdenek, poskytování informací telefonicky ;
    mluvnice: tvoření otázky, číslovky pro označení ceny, místa, dopravního prostředku, hodiny odjezdu nebo příjezdu:
    2. Ubytování v cestovním ruchu:
    konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o rezervaci hotelu, přijetí klienta, podání informcí o hotelu a jeho okolí, platba za ubytování, vyplnění formuláře;
    mluvnice: popis hotelu pomocí " Il y a", C'est", "Il est", " Toutes les chambres sont avec", lokalizování hotelu pomocí " A 8 kilometres de l'aéroport", "Au centre de la ville"
    použití superlativu při hodnocení hotelu " exceptionnellement", "particulieerement"
    3. Gastronomie:
    konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o podávání a výběru jídla a nápojů, rezervace místa v restauraci, popis přípravy tradičního francouzského jídla;
    mluvnice: vyjádření množství - člen dělivý, číslovky; vyjádření hypotézy - podmínková souvětí,
    4. Cestovní kanceláře:
    konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o zájezdech, pobytech, okružních jízdách,ubytování, cenách, podmínkách prodeje, programu zájezdu pro skupiny,jednotlivce, jazykové kurzy;
    mluvnice: kondicionál při vyjádření rady; sloveso při vyjádření omluvy,
    5. Průvodcovská činnost:
    konverzace: práce průvodce při prohlídce Paříže s ohledem na historie, geografii, umění, ekonomiku
Literature
    required literature
  • CHIARI, O. CH. Les métiers du tourisme. Paris: HACHETTE, 1991. ISBN 2-01-017709-6. info
  • SIDWELL, D. Voici La France. Paris: Hachette F.L.E., 1991. ISBN 0-905703-96-0. info
    recommended literature
  • DANY, N. Hôtelerie. Paris: Hachette, 1991. ISBN 2-01-017060-1. info
Language of instruction
French
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
General note: původní hodnocení: souborná zkouška.
The course is also listed under the following terms Winter 2008, Winter 2009, Summer 2010.
  • Enrolment Statistics (Summer 2009, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2009/KCJK356