KCJKPF22 Francouzština 2 - část 2.

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
léto 2011
Rozsah
0/3/0. 2 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Ludmila Fajkusová (cvičící)
PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (cvičící)
Garance
PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Úroveň - A 1.2 začátečníci V návaznosti na 1. část se rozšiřují a upevňují jazykové struktury a dovednosti . Důraz je kladen na rozvíjení jazykových znalostí a dovedností - čtení, psaní, poslech, mluvení. V závěru semestru je pozornost věnována reáliím.
Osnova
1. I. Que voulez-vous?
2. II. Que voulez-vous?
3. I.Qu´est-ce qu´ils font?
4. Emplois du temps.
5. Vie pratique.
6. De quoi avez-vous besoin?
7. Savez-vous manger?
8. Ca se passe comment?
9. I.La cuisine française
10. II. La cuisine française
11. Ici, radio Côte d´Azur!
12. Autour d´un film
13. La Suisse, La Belgique

1. I. Que voulez-vous?
Ordres, interdictions. Grammaire: aller (présent), příp.. de lieu, Pourquoi , Parce que?
2. II. Que voulez-vous?
Conseils, possibilité, volonté, offre d´aide. Grammaire: pouvoir/vouloir au présent, imperativ, il (ne) faut (pas)
3. I.Qu´est-ce qu´ils font?
Action en cours et actions habituelles. Grammaire: pron. compl.objet
4. Emplois du temps.
L´ emploi des jeunes, rapports entre coll?gues. Grammaire: emplois du prés. , faire (prés.), prép. de temps
5. Vie pratique.
Vie quotidienne, l´heure dans le monde, les loisirs des jeunes. Grammaire: verbes réfléchis, déj?, pas encore

6. De quoi avez-vous besoin?
Expressions des besoins, go?t. Grammaire: quantificateurs, partitifs: en = de + n, si+ présent, aller + infinitif
7. Savez-vous manger?
Notion de quantité, probabilité, expression des intentions. Phonétique: le "e" caduc
8. Ca se passe comment?
Rapporter, décrire des événements actueles, faire des commentaires. Grammaire: y = ? + lieu, prép. de temps: dans, depuis, pendant combien de temps.
9. I.La cuisine française
Exprimer la quantité, indiquer la marche ? suivre, exprimer le temps. Grammaire: inversion sujet/verbe, qui est-ce qui/que, qu´est-ce qui/ que
10. II. La cuisine française
Modes de vie, habitudes alimentaires anciennes, nouvelles habitudes. Phonétique: lettres
muettes, lever, l?ve
11. Ici, radio Côte d´Azur!
Une réception dans le cadre du Festival de Cannes. Phonétique: liaison et enchaînements
12. Autour d´un film.
Les opinions sur un film. Grammaire : passé composé . les semi-voyelles: j, w, y, les
voyelles centrales.
13. La Suisse, La Belgique
Fiche officielle, géographie, population, langue, économie, division administrative,
historie


Literatura
    povinná literatura
  • ČEPČÁNYOVÁ, J. Reálie frankofonních zemí. Plzeň: Fraus, 1999. ISBN 80-85784-27-0. info
  • CAPELLE, G. Espaces 1. Paris: Hachette, 1990. ISBN 2-01-015320-0. info
Vyučovací jazyk
Francouzština
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který posluchači získají na základě průběžného písemného či
ústního testování a po závěrečném kreditním testu. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň
60 bodů. V případě účasti na studijní cestě do Francie bude uznán jeden průběžný test, a to po předložení předem zadaných úkolů. Studenti, kteří danou část jazyka opakují, nemají povinnou 60% docházku.
Student si může zapsat část 2., má-li splněnu část 1., případně studuje-li současně části 1. a 2.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2008, léto 2009, zima 2009, léto 2010, zima 2010, zima 2011, léto 2012, zima 2012, léto 2013, zima 2013, léto 2014.