CVAU3VAP University of the Third Age

School of Business Administration in Karvina
Summer 2015
Extent and Intensity
2/0/0. 0 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Contact Person: PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D.
Prerequisites (in Czech)
Předpokládá se ukončené středoškolské vzdělání (není podmínkou).
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Úroveň - A 1.2 mírně pokročilí Předmět směřuje k osvojení základních znalostí a dovedností dostatečných k řešení běžných situací ve sféře obecného jazyka. Cizojazyčné návyky posluchačů jsou formovány tak, že po absolvování budou studenti schopni porozumět běžným obratům společenského styku a umět je aplikovat, dorozumět se v případě, že mluvčí hovoří zřetelně a pomalu, reagovat v každodenních situacích. Součástí předmětu je nácvik strategií v oblasti lexikálně-gramatické, porozumění čtenému textu, psaní, poslechu s porozuměním a mluveného projevu s důrazem na interkulturní kompetenci.
Syllabus
  • 1. The world's largest industry
    2. Food
    3. Offers and requests, eating and drinking
    4. The best way to travel
    5. Interview
    6. Welcoming a visitor
    7. Life in the fast lane
    8. Present trends
    9. Making and changing arrangements
    10. Summary and practice of grammar and lexis
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 2014, Winter 2015, Winter 2016, Winter 2017, Winter 2018.
  • Enrolment Statistics (Summer 2015, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2015/CVAU3VAP