OPF:HOT011 Technical Background, Maintain - Course Information
HOT011 Technical Background, Maintaining the Hotel
School of Business Administration in KarvinaWinter 2007
- Extent and Intensity
- 3/0/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Ing. Bohumír Přebinda (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
Anna Wenzelová (lecturer) - Guaranteed by
- Ing. Milan Němčanský
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Syllabus (in Czech)
- Základním cílem je aplikace "technického myšlení". Studenti získají přehled o technickém vybavení jednotlivých provozů, o činnosti tohoto úseku z prostorového, materiálního a finančního hlediska.
Úkolem je seznámit studenty se strukturou, náplní práce a řízením tohoto útvaru. Studenti se naučí posuzovat technologická zařízení potřebná pro modernizaci s ohledem na jejich technické parametry, funkční vlastnosti a ekonomickou náročnost jejich pořízení.
1. Technický úsek hotelu
2. Operativně-technická evidence technického úseku
3. Technické zabezpečení - bezpečnostní zajištění hotelu
4. Komunikační technika v hotelu
5. Vybavení ubytovacích zařízení
6. Technologická a technická zařízení výrobních středisek
7. Technologická a technická zařízení odbytových středisek
8. Skladovací prostory a jejich vybavení
9. Technická zařízení ostatních provozů hotelu
10. Technické vybavení hotelu pro úklidové práce
11. Údržba hotelu
- Základním cílem je aplikace "technického myšlení". Studenti získají přehled o technickém vybavení jednotlivých provozů, o činnosti tohoto úseku z prostorového, materiálního a finančního hlediska.
- Literature
- required literature
- ON 735411 - Hotely ON 735472 - Kategorizace veřejných ubytovacích zařízení. info
- Zákon č. 17/1992 o životním prostředí ve znění zákona č. 123/1998 Sb. info
- Zákon č. 185/2001 o odpadech ve znění zákona č. 100/2001 Sb. info
- O´CONNOR, P. Using Computers in Hospitality. 2nd ed. London: Cassell, 2000. ISBN 0-304-70522-5. info
- CÓN, F. Zařízení provozoven v kostce. Praha: Ratio, 1999. info
- DLABAL, J. Zařízení provozoven. Praha: Merkur, 1988. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/HOT011