HOT011 Technical Background, Maintaining the Hotel

School of Business Administration in Karvina
Winter 2007
Extent and Intensity
3/0/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
Ing. Bohumír Přebinda (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
Anna Wenzelová (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Milan Němčanský
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Syllabus (in Czech)
  • Základním cílem je aplikace "technického myšlení". Studenti získají přehled o technickém vybavení jednotlivých provozů, o činnosti tohoto úseku z prostorového, materiálního a finančního hlediska.
    Úkolem je seznámit studenty se strukturou, náplní práce a řízením tohoto útvaru. Studenti se naučí posuzovat technologická zařízení potřebná pro modernizaci s ohledem na jejich technické parametry, funkční vlastnosti a ekonomickou náročnost jejich pořízení.
    1. Technický úsek hotelu
    2. Operativně-technická evidence technického úseku
    3. Technické zabezpečení - bezpečnostní zajištění hotelu
    4. Komunikační technika v hotelu
    5. Vybavení ubytovacích zařízení
    6. Technologická a technická zařízení výrobních středisek
    7. Technologická a technická zařízení odbytových středisek
    8. Skladovací prostory a jejich vybavení
    9. Technická zařízení ostatních provozů hotelu
    10. Technické vybavení hotelu pro úklidové práce
    11. Údržba hotelu

Literature
    required literature
  • ON 735411 - Hotely ON 735472 - Kategorizace veřejných ubytovacích zařízení. info
  • Zákon č. 17/1992 o životním prostředí ve znění zákona č. 123/1998 Sb. info
  • Zákon č. 185/2001 o odpadech ve znění zákona č. 100/2001 Sb. info
  • O´CONNOR, P. Using Computers in Hospitality. 2nd ed. London: Cassell, 2000. ISBN 0-304-70522-5. info
  • CÓN, F. Zařízení provozoven v kostce. Praha: Ratio, 1999. info
  • DLABAL, J. Zařízení provozoven. Praha: Merkur, 1988. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 1990, Winter 1991, Winter 1992, Winter 1993, Winter 1994, Winter 1995, Winter 1996, Winter 1997, Winter 1998, Winter 1999, Winter 2000, Winter 2001, Winter 2002, Winter 2003, Winter 2004, Winter 2005, Winter 2006.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/HOT011