OPF:HOT016 Gastronomy 3 - Special Food Pr - Course Information
HOT016 Gastronomy 3 - Special Food Production
School of Business Administration in KarvinaWinter 2007
- Extent and Intensity
- 1/2/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Pavlína Šmachová (lecturer)
Pavel Šoučík (lecturer)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (seminar tutor)
Ing. Pavlína Šmachová (seminar tutor)
Pavel Šoučík (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Syllabus (in Czech)
- Posluchač získává teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti přípravy složitých a netradičních jídel, v kalkulacích nových výrobků, v organizaci práce, dokončování jídel před hostem. Získá dovednosti v organizaci větších společenských akcí s náročným servisem. Umí pracovat s kolektivem, řídit pracovní tým, je schopen organizační, personálně i finančně zabezpečit konání rozsáhlé společenské akce.
1. Vyšší forma složité obsluhy
2. Příprava na provoz s vyšší formou složité obsluhy
3. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy- studené předkrmy
4. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - polévky a teplé předkrmy
5. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - hlavní chody
6. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - hlavní chody
7. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - deserty
8. Komerce - servis vyšší formou složité obsluhy - deserty
9. Slavnostní společenské akce - příprava banketu
10. Slavnostní společenské akce - příprava rautu a recepce
11. Slavnostní společenské akce - příprava číše vína, koktejlu, plesu
12. Slavnostní společenské akce - příprava garden party, pikniku
- Posluchač získává teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti přípravy složitých a netradičních jídel, v kalkulacích nových výrobků, v organizaci práce, dokončování jídel před hostem. Získá dovednosti v organizaci větších společenských akcí s náročným servisem. Umí pracovat s kolektivem, řídit pracovní tým, je schopen organizační, personálně i finančně zabezpečit konání rozsáhlé společenské akce.
- Literature
- required literature
- ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
- SALAČ, S. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. ISBN 80-7168-333-7. info
- SMÉKAL, V. Lexikon společenského chování. 1995. ISBN 80-85623-38-2. info
- SRKALA, A., ČERNÝ, J. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2007, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/HOT016