OPF:KCJK012S English for Travel and Tourism - Course Information
KCJK012S English for Travel and Tourism
School of Business Administration in KarvinaWinter 2007
- Extent and Intensity
- 0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Guaranteed by
- Mgr. Marcela Neničková
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- European Integration (programme OPF, B_HOSPOL)
- Finance (programme OPF, B_HOSPOL)
- Marketing and Management (programme OPF, B_EKOMAN)
- Public Economy and Administration (programme OPF, B_HOSPOL)
- Course objectives (in Czech)
- Úroveň - B 2.2 - C 1.1 pokročilí Cílem předmětu je prohloubení a rozšíření slovní zásoby o nezbytnou terminologii z oblasti CR, aktivní užívání znalostí gramatických struktur, překlad tématicky zaměřených vět s využitím lexika a gramatických struktur, procvičování a rozvíjení dovedností mluvení, poslechu, čtení a psaní v CR na základě autentických písemných materiálů a magnetofonových nahrávek. Důraz je kladen na přesné zachycení důležitých informací na základě poslechu - data, čas, instrukce, zákazy a příkazy, konverzační pohotovost při přijímání objednávek zájezdů, při řešení stížností, rozvíjení komplexních komunikačních dovedností při řešení problémových situací. Důraz se klade na jazykovou přípravu průvodce CR, manažera cestovní kanceláře a tour operátora s marketingovými a propagačními schopnostmi s uvědomělým používáním jazyka z hlediska adekvátnosti situace a řešení problémů v cizím jazyce.
- Syllabus (in Czech)
- Struktura výkladu:
1. The History and Development of Tourism
2. The Organization and Structure of Tourism
3. Travel Agents, Tour Operation
4. Air Travel, Travel by Sea, Travel by Road and Rail
5. Tickets, Reservations and Insurance
6. Tourist Information, Guiding
Obsah předmětu:
1. Historie a rozvoj turismu, turisticky atraktivní místa, specifika jednotlivých míst, geografie turismu.
2. Organizace a struktura turismu, statistické informace o turismu, práce v oblasti turismu, pracovní nabídky v oblasti turismu.
3. Konverzační pohotovost ve službách zahraniční cestovní kanceláře, vyřizování objednávek, uspokojování potřeb klientů, zařizování víz, telefonní pohotovost v práci zástupce CK. Komunikační dovednosti v zájezdové činnosti CK, role tour operátora, vyjednávání, vedení jednání, vyřizování stížností, celní a pasové doklady a jejich vyplňování.
4. Letecká doprava, poskytnutí přesných informací a jejich předání klientům, tiskopisy a jejich vyplňování. Lodní doprava, informace klientům o lodních spojeních a vypracování itineráře zájezdu. Silniční a železniční doprava, informace z jízdních řádů, dopravní terminologie z oblasti CR, sjednávání pronájmu vozidel a pojištění, řešení problémů, poskytování rad, zasílání faxů.
5. Pracovní agenda průvodce, vyřizování cestovních dokladů, zajišťování jízdenek, letenek, rezervace, pojištění, vyplňování formulářů.
6. Lexika z oblasti propagace turisticky zajímavých míst, propagace zajímavých míst přípravou brožur, poskytování rad a doporučení, ubytovací služby a typy ubytování.. Průvodcovské služby, osobnost průvodce, příprava průvodce CR v cizím jazyce, přebírání telefonických vzkazů, poskytování informací.
- Struktura výkladu:
- Literature
- required literature
- HARDING, K. Going International. Oxford University Press, 1998. ISBN 0-19-457400-8. info
- recommended literature
- JONES, L. WELCOME! Student's Book and Workbook. Cambridge University Press, 1998. ISBN 0-521-47900-2. info
- JACOB, M., STRUTT, P. English for International Tourism. Course Book, Workbook. Longman, 1997. info
- HARDING, K., HENDERSON, P. High Season. English for the Hotel and Tourist Industry. Student's Book and Workbook. Oxford University Press, 1994. ISBN 0-19-451308-4. info
- FALK, R. Spotlight on the USA. Oxford University Press, 1993. info
- ADAMSON, D. International Hotel English. Communicating with the international traveler. Cambridge University Press, 1989. info
- SNELL, S., CARPENTER, J. in Travel and Tourism, Practical guidelines and assignments for students of travel and tourism. G.B. Hodder & Stoughton, 1988. info
- SHEERIN, S., SEATH, J., WHITE, G. Spotlight on Britain. Oxford University Press, 1985. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
Information on the extent and intensity of the course: Seminář 8 HOD/SEM.
- Enrolment Statistics (Winter 2007, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/KCJK012S