KCJKE004S English - Part 4

School of Business Administration in Karvina
Winter 2008
Extent and Intensity
0/0. 2 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
Mgr. Jana Adámková (lecturer)
Mgr. Ing. Pavel Brunda (lecturer)
PhDr. Krystyna Heinz (lecturer)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Emil Horký, PhD. (lecturer)
Mgr. Dagmara Mielke-Jagucka (lecturer)
Mgr. Marcela Neničková (lecturer)
Mgr. Hedvika Suchoňová, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Úroveň - B 2.2 pokročilí Předmět se zaměřuje na přisvojování anglického odborného jazyka a navazuje na úroveň upper-intermediate. Studenti prohloubí a upevní své dosavadní znalosti, a to hlavně v oblasti obchodní komunikace, ale i v oblasti písemných projevů či administrativních záležitostí. Po úspěšném složení předmětu bude student schopen pokračovat v přípravě odborných částí zaměřených na ekonomiku, management, marketing a finance. Seznámit studenty se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
Syllabus (in Czech)
  • Struktura výkladu:
    1. How much is enough?
    2. Education
    3. Getting it right
    4. Food and hospitality
    5. Looking ahead
    Obsah předmětu:
    1. How much is enough?
    Expressing quantity, Time clauses
    Explaining statistics, Giving presentations
    2. Education
    Passives review, have / get sth done
    Giving and getting explanations, Clarifying and paraphrasing, Explaining stages in a process, Interviews
    3. Getting it right
    Conditionals review
    Apologising, Meetings
    4. Food and hospitality
    Permission, possibility, necessity, obligation in present and past
    Invitations and arrangements, Offers, requests and suggestions, Hospitality
    5. Looking ahead
    Future Continuous, Future Perfect, and will
    Concluding a conversation, Thanking, Wishing someone well, Discussing ethical issues
Literature
    required literature
  • WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Students' Book. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457425-3. info
  • WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Workbook. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457426-1. info
    recommended literature
  • MURPHY, R. Grammar in Use. Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521- 43681-8. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
General note: původní hodnocení: souborná zkouška.
Information on the extent and intensity of the course: Přednáška 3 HOD/SEM.
The course is also listed under the following terms Summer 2009, Winter 2009, Summer 2010.
  • Enrolment Statistics (Winter 2008, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2008/KCJKE004S