KCR004 International Hotel

School of Business Administration in Karvina
Winter 2008
Extent and Intensity
3/0/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Jiří Poláček (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
Ing. Pavlína Šmachová (lecturer)
Anna Wenzelová (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je připravit posluchače pro manažerskou práci v mezinárodním hotelovém průmyslu. Seznámit posluchače s procesem plánování, rozhodování, organizování, komunikování, motivování, kontroly a užití všech zdrojů hotelu ke stanovení a dosažení cílů hotelu. Dále prohloubení znalostí progresivní technologie a metod v podmínkách hotelových řetězců, znalostí filozofie v prodeji a marketingu uplatňovaném v mezinárodním hotelovém a restauračním provozu. Cílem je rovněž vybavit posluchače odbornými znalostmi z oblasti klasifikace ubytovacích a stravovacích zařízení v zahraničí.
Syllabus (in Czech)

  • 1. Současnost a perspektivy moderního hotelového průmyslu
    2. Klasifikace ubytovacích zařízení v zahraničí
    3. Charakteristika a fungování hotelových skupin/řetězců
    4. Mezinárodní rezervační systém
    5. Nadstandardní znaky mezinárodních hotelů
    6. Regionální zvyklosti uplatňované v hotelnictví
    7. Tvoření "package" ubytovacích a stravovacích služeb
    8. Banketní činnost na mezinárodní úrovni
    9. Zajištění cateringových služeb pro mezinárodní společenské akce
    10. Cílové trhy a jejich segmentace
    11. Public Relations, reklama a tvorba hotelového prospektu
    12. Hotelový kodex
Literature
    required literature
  • SMETANA, F., MAREŠOVÁ, E. Ekonomika. Praha: Forturna, 2000. ISBN 80-7168-730-8. info
  • Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Food a Beverage. Praha: HRMC, 1999. info
  • Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Management na konci 90. let. Praha: HRMC, 1998. info
  • ČERNÝ, J., KRUPIČKA,J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. ISBN 80-86351-07-6. info
  • BERÁNEK, J., KOLEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada, 1996. ISBN 80-7169-400-2. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2008/KCR004