KCJKCA11 English 1 - Part 1

School of Business Administration in Karvina
Winter 2009
Extent and Intensity
0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
PhDr. Krystyna Heinz (lecturer)
PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
PhDr. Krystyna Heinz
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Úroveň - B 1.1 středně pokročilí Zopakovat a prohloubit již dosažené znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka a jeho aplikace na anglický odborný jazyk na úrovni intermediate, a to obzvláště v profesní sféře a ve sféře obchodu. Seznámit studenty se systémem jazyka v jeho užívání ve zmíněných sférách s aplikací zajímavých, odborných, praktických a aktuálních textů pro poslech a čtení. Seznámit je se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v běžné a odborné komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Developing learning skills
    Europeans
    2. Grammar - Přítomný čas prostý, průběhový
    Wordstore - Language Introducing oneself
    3. Reading -
    Language in use - Greetings introduction, welcoming a visitor
    Company profile
    4. Grammar - Minulý a předpřítomný čas, Struktura Gerundium vs. Infinitive
    Podmětné a předmětné otázky
    Wordstore - Unemployment, job profile
    5. Reading - History and present of Skoda cars
    Language in use - Telephoning, Making an appointment
    World cities
    6. Grammar - Stupňování přídavných jmen, vztažné věty
    Wordstore - Description of a town,
    7. Reading - Cairo
    Language in use - Vyjadřování souhlasu a nesouhlasu, vedení schůze nebo debaty.
    Trends
    8. Grammar - Vyjadřování přítomných a minulých trendů
    Wordstore - Food
    9. Reading - Changing lifestyles, Meal Cystome, Changing American Diet, Czech Eating
    Habits, British way of managing companies, Pull of France
    Language in use - Vyjadřování souhlasu nebo nesouhlasu. Návrh, rada.
    Is it a manageable task?
    10. Grammar - Minulý čas prostý a průběhový. Předminulý čas.
    Wordstore - Use of gerund and infinitive
    11. Reading - Panama Isthmus, Storm in Galveston, Why brownfields do not turn green
    Language in use - Enquiry and offer.
    12. Revision
    13. Course Evaluation
Literature
    required literature
  • HORKÝ, E., SUCHOŇOVÁ, H., MAŇÁKOVÁ, P. English for Professionals 1. Karviná: SU OPF v Karviné, 2004. ISBN 80-7248-266-1. info
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
Information on the extent and intensity of the course: Přednáška 8 HOD/SEM.
The course is also listed under the following terms Winter 2008, Summer 2009, Winter 2010, Winter 2011.
  • Enrolment Statistics (Winter 2009, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2009/KCJKCA11