KCRCAGR Agricultural Tourism

School of Business Administration in Karvina
Winter 2009
Extent and Intensity
8/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Eva Torčíková (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je seznámit studenty s podstatou a významem nového, progresivně se vyvíjejícího směru tématických pobytů, který poskytuje účastníkům cestovního ruchu specifické služby v úzkém propojení s přírodou, zemědělskou výrobou, tradicemi a kulturním dědictvím venkova. Vede posluchače k pochopení principů udržitelného rozvoje cestovního ruchu, ekoturistiky, ochrany životního prostředí a jejich ekonomických, sociálních a ekologických přínosů. Pozornost se soustřeďuje na plánování, organizaci, marketing a možnosti praktické aplikace projektů agroturistiky..
Syllabus (in Czech)

  • 1. Cestovní ruch a ekologie- 1. část
    2. Cestovní ruch a ekologie - 2. část
    3. Venkovská turistika a agroturistika - 1. část
    4. Venkovská turistika a agroturistika - 2. část
    5. Služby pro účastníky venkovského cestovního ruchu a agroturistiky
    6. Kategorizace ubytování a služeb v agroturistice
    7. Mezinárodní zkušenosti
    8. Podnikatelský záměr v agroturistice
    9. Legislativní otázky podnikání ve venkovském cestovním ruchu
    10. Organizace venkovské turistiky
    11. Podpora podnikání v agroturistice
    12. Konzultační a poradenské firmy
    13. Marketing venkovského cestovního ruchu
Literature
    required literature
  • STŘÍBRNÁ, M. Venkovská turistika a agroturistika. Praha, 2005. ISBN 80-86726-14-2. info
  • JANOTKA,K. Venkovská turistika a agroturistika. Pardubice: SOŠ CR, 1999. info
  • VANĚČEK, D. Agroturistika. České Budějovice: JU ZF České Budějovice, 1997. ISBN 80-7040-222-9. info
  • PATÚŠ, P. Rukovať podnikateľa vo vidieckom cestovnom ruchu a agroturistike. Banská Bystrica: Cestovateľ, 1996. ISBN 80-967649-0-X. info
  • NĚMČANSKÝ, M. Agroturistika. Karviná: OPF, SLU, 1995. ISBN 80-85879-36-0. info
    recommended literature
  • PĚLUCHA, M. Rozvoj venkova v programovacím obsdobí 2007-2013 v kontextu reforem SZP EU. Praha: IREAS, 2006. ISBN 80-86684 - 42 - 3. info
  • STŘÍBRNÁ, M., MIKULA, P. Agroturistika a biopotraviny. Praha, 2003. ISBN 80-7271-137-7. info
  • KOL. Služby a cestovný ruch. Bratislava: Sprint, 2001. ISBN 80-88848-78-4. info
  • BURIAN, M. První průvodce venkovskou turistikou a agroturistikou aneb jedou k nám hosté. ECEAT Brno, 1999. ISBN 80-902640 - 0- X. info
  • NĚMČANSKÝ, M. Management cestovního ruchu. Karviná: OPF SU, 1995. ISBN 80-85879-18-2. info
  • KASPAR, C. Základy cestovného ruchu. B. Bystrica: EF UMB, 1995. ISBN 80-901166-5-5. info
  • KUNEŠOVÁ, E., NEDVĚDOVÁ, A. Technika cestovního ruchu. Praha: Grada, 1992. ISBN 80-85623-32-3. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2009/KCRCAGR