OPF:KCRCAGR Agricultural Tourism - Course Information
KCRCAGR Agricultural Tourism
School of Business Administration in KarvinaWinter 2009
- Extent and Intensity
- 8/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Mgr. Eva Torčíková (lecturer)
- Guaranteed by
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je seznámit studenty s podstatou a významem nového, progresivně se vyvíjejícího směru tématických pobytů, který poskytuje účastníkům cestovního ruchu specifické služby v úzkém propojení s přírodou, zemědělskou výrobou, tradicemi a kulturním dědictvím venkova. Vede posluchače k pochopení principů udržitelného rozvoje cestovního ruchu, ekoturistiky, ochrany životního prostředí a jejich ekonomických, sociálních a ekologických přínosů. Pozornost se soustřeďuje na plánování, organizaci, marketing a možnosti praktické aplikace projektů agroturistiky..
- Syllabus (in Czech)
1. Cestovní ruch a ekologie- 1. část
2. Cestovní ruch a ekologie - 2. část
3. Venkovská turistika a agroturistika - 1. část
4. Venkovská turistika a agroturistika - 2. část
5. Služby pro účastníky venkovského cestovního ruchu a agroturistiky
6. Kategorizace ubytování a služeb v agroturistice
7. Mezinárodní zkušenosti
8. Podnikatelský záměr v agroturistice
9. Legislativní otázky podnikání ve venkovském cestovním ruchu
10. Organizace venkovské turistiky
11. Podpora podnikání v agroturistice
12. Konzultační a poradenské firmy
13. Marketing venkovského cestovního ruchu
- Literature
- required literature
- STŘÍBRNÁ, M. Venkovská turistika a agroturistika. Praha, 2005. ISBN 80-86726-14-2. info
- JANOTKA,K. Venkovská turistika a agroturistika. Pardubice: SOŠ CR, 1999. info
- VANĚČEK, D. Agroturistika. České Budějovice: JU ZF České Budějovice, 1997. ISBN 80-7040-222-9. info
- PATÚŠ, P. Rukovať podnikateľa vo vidieckom cestovnom ruchu a agroturistike. Banská Bystrica: Cestovateľ, 1996. ISBN 80-967649-0-X. info
- NĚMČANSKÝ, M. Agroturistika. Karviná: OPF, SLU, 1995. ISBN 80-85879-36-0. info
- recommended literature
- PĚLUCHA, M. Rozvoj venkova v programovacím obsdobí 2007-2013 v kontextu reforem SZP EU. Praha: IREAS, 2006. ISBN 80-86684 - 42 - 3. info
- STŘÍBRNÁ, M., MIKULA, P. Agroturistika a biopotraviny. Praha, 2003. ISBN 80-7271-137-7. info
- KOL. Služby a cestovný ruch. Bratislava: Sprint, 2001. ISBN 80-88848-78-4. info
- BURIAN, M. První průvodce venkovskou turistikou a agroturistikou aneb jedou k nám hosté. ECEAT Brno, 1999. ISBN 80-902640 - 0- X. info
- NĚMČANSKÝ, M. Management cestovního ruchu. Karviná: OPF SU, 1995. ISBN 80-85879-18-2. info
- KASPAR, C. Základy cestovného ruchu. B. Bystrica: EF UMB, 1995. ISBN 80-901166-5-5. info
- KUNEŠOVÁ, E., NEDVĚDOVÁ, A. Technika cestovního ruchu. Praha: Grada, 1992. ISBN 80-85623-32-3. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2009/KCRCAGR