OPF:KCRPGAP Gastronomy 3 - Special Food Pr - Course Information
KCRPGAP Gastronomy 3 - Special Food Production
School of Business Administration in KarvinaWinter 2012
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Mgr. Gabriela Bordácsová (seminar tutor)
Mgr. Taťana Karásková (seminar tutor)
Mgr. Jiřina Sněhotová (seminar tutor)
Ing. Pavlína Šmachová (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Prerequisites (in Czech)
- Podmínkou ukončení předmětu je úspěšné zvládnutí praktických činností základní technologie servisu pokrmů a nápojů. Zpracování seminární práce na téma "Příprava společenské akce", která bude zahrnovat přípravu akce, včetně přípravy dokumentace (jednání se zákazníkem, objednávka, dokumentace akce, kalkulace), 70% účast na seminářích.
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je rozšířit teoretické znalosti i praktické dovednosti v oblasti složité obsluhy, organizace a realizace slavnostních hostin a společenských příležitostí komerčních provozů. Posluchač získá teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti servisu speciálních chodů, v organizaci práce, dokončování pokrmů před hostem. Získá dovednosti v organizaci slavnostních hostin a společensko-gastronomických akcí.
- Syllabus (in Czech)
1. Současné gastronomické trendy
2. Formy složité obsluhy
3. Vyšší forma složité obsluhy - servis aperitivů
4. Vyšší forma složité obsluhy - hors d'oeuvr, servis studených předkrmů
5. Vyšší forma složité obsluhy - servis polévek a teplých předkrmů
6. Vyšší forma složité obsluhy - servis hlavních chodů - 1. část
7. Vyšší forma složité obsluhy - servis hlavních chodů - 2. část
8. Vyšší forma složité obsluhy - servis desertů
9. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace banketu
10. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace rautu a recepce
11. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace velkých společenských akcí
12. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace malých společenských akcí - 1. část
13. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace malých společenských akcí - 2. část
- Literature
- required literature
- SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 2006. ISBN 80-7168-752-9. info
- ASČR. Sommelier, povolání budoucnosti. Praha: Triangl, 2001. ISBN 80-903079-1-6. info
- MIKŠOVIC, A. Bar provoz a produkt. Olomouc: Sdružení PDN, 1999. ISBN 80-238-3789-3. info
- VÍTKOVÁ, M. Kultura stolování. Hradec Králové: Univerzita Hradec Králové, 1999. ISBN 80-7041-579-7. info
- SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1999. ISBN 80-7032-961-0. info
- JEČNÁ, D. Společenské chování. Praha: Grada, 1999. info
- SMÉKAL, V. Lexikon společenského chování. 1995. ISBN 80-85623-38-2. info
- SRKALA, A., ČERNÝ, J. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0. info
- recommended literature
- ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
- ŠEVČÍK, L., DVOŘÁK, I. Sommelierství - umění podávat víno. Praha: Grada Publishing, 2002. ISBN 80-247-0188-X. info
- KELBLOVÁ, M. Encyklopedie nápojů. Praha: Grada, 1996. info
- BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0. info
- Teaching methods
- Lecture with a video analysis
Students' self-study - Assessment methods
- Credit
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2012, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2012/KCRPGAP