KLJNEJ24 German IV Pre-intermediate

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Summer 2013
Extent and Intensity
0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Alena Němcová (seminar tutor)
Guaranteed by
PhDr. Zdenka Jirásková
Institute of Foreign Languages – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Prerequisites (in Czech)
KLJNEJ23 German III Pre-intermediate || ULGATLJ282 German III Pre-intermediate
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Shrnutí a upevnění frekventovaných obtížnějších mluvnických jevů účelově zaměřených zejména na jazyk užívaný ve studovaném oboru, a to v ústním a písemném projevu, kultivování výslovnosti. Další rozšíření rejstříku odborného jazyka a jazykových struktur aplikovaných na profesní situace. Důraz je kladen na samostatné vystupování a vedení k profesionálním postojům. Současně budou posluchači vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti cestovní kanceláře. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 2. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Kulturelles Leben: Interview mit der Schauspielerin Juliane Eschholz
    2. Mode, Ausehen: Auf der Modenschau
    3. Im Warenhaus: Der Kaufhausdetektiv und der Ladendieb
    4. Orientierung in der Stadt: Ein Stadtrundgang durch Prag
Literature
    recommended literature
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro němčinu. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
  • KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
  • FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
  • SACHS, R. Německá obchodní korespondence. Plzeň: Fraus, 1993. ISBN 80-900619-6-6. info
  • HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2011, Summer 2012, Summer 2014, Summer 2015, Summer 2016, Summer 2017, Summer 2018, Summer 2019, Summer 2020, Summer 2021, Summer 2022, Summer 2023, Summer 2024.
  • Enrolment Statistics (Summer 2013, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2013/KLJNEJ24