FPF:KLJNEJ22 Německý jazyk II - MP - Informace o předmětu
KLJNEJ22 Německý jazyk II - mírně pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavěléto 2015
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící) - Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- KLJNEJ21 Německý jazyk I - MP || ULGATLJ082 Německý jazyk I - MP
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Současně budou posluchači vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti ubytovacích služeb - recepce, rezervace, typy pokojů, ekologie provozu ubytovacích zařízení.
- Osnova
- 1. Declension - pronouns dieser, jeder, alle. Modal verbs and verb wissen. Measure, weight and quantity after numerals. Doch in answering negative questions. Negative prefix un-.
2. Verbs with inseparable and separable prefixes. Conjugation, present tense - reflexive verbs. Present tense - unterhalten and einladen verb types. Time. Usage of früh and bald.
3. Comparison - adjectives in predicate. Comparison - adverbs. Geographical names. Coordinating conjunctions. Clauses without conjunctions.
4. Conjugation, present tense - verb "warden". Pronoun jemand. Negative nichts, niemand, nie(mals).
5. FACHTHEMEN - HOTELLERIE.
a) Unterkunftstypen, Hoteltypen, Hotelbereiche, Hotelpersonal
b) Dienstleistungen im Hotel
c) Hotelempfang
d) Zimmerreservierung, Redewedungen
e) Zimmertypen, Einrichtung
- 1. Declension - pronouns dieser, jeder, alle. Modal verbs and verb wissen. Measure, weight and quantity after numerals. Doch in answering negative questions. Negative prefix un-.
- Literatura
- doporučená literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Kurwesen, Management und Marketing. Opava, 2013. info
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
- KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- SACHS, R. Německá obchodní korespondence. Plzeň: Fraus, 1993. ISBN 80-900619-6-6. info
- HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, prezentace vybraného tématu před skupinou a písemného testu (70% úspěšnost). Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku.
Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru. - Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (léto 2015, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/leto2015/KLJNEJ22