FPF:ULGATLA105 Diplomová praxe II - Informace o předmětu
ULGATLA105 Diplomová praxe II
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavěléto 2022
- Rozsah
- 0/1/0. Cvičení 1 DNU/SEM. 4 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Pavlína Sonnková (cvičící)
Ing. Jana Stuchlíková (cvičící) - Garance
- Ing. Pavlína Sonnková
Centrum interdisciplinárních studií – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Rozvrh seminárních/paralelních skupin
- ULGATLA105/A: Pá 8:00–19:40 PED1, P. Sonnková, J. Stuchlíková
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je umožnit studentům, aby v rámci praxe mohli navázat na své dosavadní teoretické znalosti a praktické dovednosti získané v průběhu dosavadního studia a zúročit je v souladu s reálnými požadavky vybraného zařízení při tvorbě bakalářské práce. V průběhu praxe sbírá student podklady pro svou práci, konzultuje případné problematické pasáže s konzultantem a získává tak zkušenosti od odborníků v zařízeních, která svým zaměřením odpovídají studovanému oboru.
- Osnova
- Studenti mají možnost v rámci diplomové praxe konfrontovat své názory, postupy, využití vhodné metodiky apod. s odborníky z praxe, což jim umožní další prohloubení získaných teoretických znalostí i praktických dovedností ve smluvně zajištěných lázeňských ubytovacích a stravovacích zařízeních, turistických informačních centrech, cestovních kancelářích a agenturách, památkových objektech a obdobných zařízeních, v odborech regionálního rozvoje. Díky bezprostřednímu kontaktu s praxí tak je zároveň zajištěn jejich profesní rozvoj a zvýší se pravděpodobnost jejich úspěšné uplatnitelnosti na trhu práce bezprostředně po ukončení studia nebo úspěšného pokračování studia magisterského typu. Volba zařízení je závislá na zaměření bakalářské práce.
- Literatura
- doporučená literatura
- Bezpečnostní a hygienické předpisy. info
- Časopisy:. Hotel &Spa, Hotel Revue, Czech Hospitality and Tourism Papers, Food Service. info
- Materiály profesních sdružení, zejména AHR. info
- Organizační řád a organizační pokyny, Provozní řád, Ubytovací řád, Pracovní knihy jednotlivých pracovišť (manuály) a další interní předpisy (směrnice, příkazy a řády). info
- Informace učitele
- Podmínkou k ukončení předmětu je absolvování praxe studenta v zařízení, které odpovídá zaměření bakalářské práce, a to v plném rozsahu na základě předem potvrzené dohody (smlouvy) o praxi, dále pak předložení písemného hodnocení praxe studenta pracovníkem daného zařízení, pověřeného dohledem nad praxí studenta a v neposlední řadě musí student doložit záznam o průběhu praxe. Předmět je ukončen zápočtem.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (léto 2022, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/leto2022/ULGATLA105