FPF:ULGATLJ081 French I - Course Information
ULGATLJ081 French I
Faculty of Philosophy and Science in OpavaWinter 2008
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Guaranteed by
- Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je vybavit studenty jazykovými a komunikativními dovednostmi, které budou potřebovat k efektivní práci v gastronomii, hotelnictví, lázeňství a cestovním ruchu. Obsahem prvního semestru je zopakování a upevnění části učiva předepsané středoškolské úrovně, jeho prohloubení a rozšíření, vyrovnání úrovně posluchačů ve všech jazykových dovednostech, korekce a zdokonalení výslovnosti, cvičení poslechu s porozuměním, kratší ústní i písemný projev, účast v dialogu. Současně budou studenti vybaveni znalostí základní odborné slovní zásoby v oblasti gastronomie a hotelnictví.
- Syllabus (in Czech)
- Leçon 1, 2 Qui ?tes-vous, Qu'est-ce que c'est
Leçon 3 Mon appartement,mon travail,les professions,l'adresse
Leçon 4 A la réception, au syndicat d'initiative, dans la rue
Leçon 5 C'est dommage,comment saluer
Leçon 6 Pour remplir un formulaire, C'est un homme d'affaires
Leçon 7 Robert a de la chance
Leçon 8 Le voyage en train, contrôle des passeports
Leçon 9 Paris est merveilleux,l'hébergement
Leçon 10 C'est trop compliqué - par Paris, demander son chemin
- Leçon 1, 2 Qui ?tes-vous, Qu'est-ce que c'est
- Literature
- recommended literature
- Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
- ČEPČÁNYOVÁ, J. Reálie frankofonních zemí. Plzeň: Fraus, 1999. ISBN 80-85784-27-0. info
- PRAVDOVÁ, M. Le français pour vous. Praha: LEDA, 1994. ISBN 80-901664-3-1. info
- DANY, M. Le français de l'hôtellerie et du tourisme. Paris: HACHETTE, 1993. ISBN 2-01-02-0925-7. info
- LOUCKÁ, H. Francouzština pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Language of instruction
- English
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2008/ULGATLJ081