FPF:ULGATL0006 Servis a obsluha v gastronomii - Informace o předmětu
ULGATL0006 Servis a obsluha v gastronomii
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2010
- Rozsah
- 1/1/0. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Alexandr Burda (přednášející)
Mgr. Marta Musilová (přednášející)
Mgr. Alexandr Burda (cvičící)
Mgr. Marta Musilová (cvičící) - Garance
- Mgr. Alexandr Burda
Centrum interdisciplinárních studií – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je seznámit studenty s odbytovými službami, které jsou realizovány v odbytových střediscích. Studenti získají přehled o jejich vybavení a inventáři používaném na úseku obsluhy. Studenti jsou seznámeni se základy jednoduché obsluhy v odbytových střediscích, s konkrétní znalostí obsluhy v dalších doplňkových stravovacích službách, psychologickými aspekty jednání s hotelovou a lázeňskou klientelou. V rámci výuky se student naučí základům stolničení, techniky obsluhy včetně přípravy odbytového střediska na provoz.
- Osnova
- 1. Restaurační inventář
2. Technická charakteristika oblasti servisu - příprava na provoz
3. Provoz v odbytovém středisku
4. Jednoduchá obsluha nápojů
5. Jednoduchá obsluha pokrmů
6. Obsluha při společensko-gastronomických akcích
- 1. Restaurační inventář
- Literatura
- doporučená literatura
- Odborný časopis. Food Service, Minutka, Gastronomická revue. info
- SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1998. info
- SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. info
- Food &Beverage management. Praha: NFHR ČR, 1995. info
- Samostatně v pohostinství. Praha: NFHR ČR, 1994. info
- ČERNÝ, J., SRKALA, A. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. info
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který získá student po absolvování předepsaného praktického výcviku v kuchyni a v obsluze, a to po ověření jak teoretických znalostí, tak i praktických dovedností. Stanovení její formy je plně v kompetenci vyučujícího. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání předmětu Gastronomické praktikum.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2010, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2010/ULGATL0006