FPF:KLJAGJ13 Anglický jazyk III - P - Informace o předmětu
KLJAGJ13 Anglický jazyk III - pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2012
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
- Garance
- PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- KLJAGJ12 Anglický jazyk II - pokročilí || ULGATLP180 Anglický jazyk II - pokročilí
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Prohloubení a rozšíření slovní zásoby terminologií z oblasti cestovního ruchu, aktivní užívání znalostí lexika a gramatických struktur na základě autentických písemných materiálů a nahrávek. Rozvíjení komunikačních dovedností při řešení problémových situací. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 1. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
- Osnova
- 1. Hotel and restaurant services
2. Money matters
3. Dealing with complaints
4. Like - verb and preposition, Verb patterns, Relative clauses, Antonyms + synonyms
5. Present Perfect, Tense review, Words with more meanings, Prepositions
- 1. Hotel and restaurant services
- Literatura
- doporučená literatura
- Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
- HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
- FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
- KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
- KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2012, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2012/KLJAGJ13