ULGATL0052 Tourism product II

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Winter 2012
Extent and Intensity
1/2/0. 4 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
RNDr. Jiří Šíp, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Eva Škrobálková (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (seminar tutor)
RNDr. Jiří Šíp, Ph.D. (seminar tutor)
Mgr. Eva Škrobálková (seminar tutor)
Guaranteed by
Ing. Eva Vavrečková, Ph.D.
Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Prerequisites (in Czech)
ULGATLA032 Tourism product I || ULGATL0032 Tourism product I
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je transformovat veškeré dosud nabyté vědomosti do přípravy zahraničního čtyř- až pětidenního cvičného průvodcovského zájezdu. Smyslem je využít možnosti spojení teorie s praxí jak při vlastní tvorbě produktu, tak i při jeho realizaci, a to zejména konfrontací podmínek provozu tuzemských lázeňských zařízení se zahraničními. Předpokladem úspěšné realizace je kvalitní příprava geografického, časového, rámcového i detailního programu včetně zpracování cenové kalkulace, zajištění programu, zabezpečení souvisejících služeb (doprava, ubytování, prohlídky, odborné exkurze). Při vlastní realizaci využijí studenti znalost přípravy průvodcovského výkladu, možnost její reálné prezentace před skupinou (účastníky akce) s okamžitou zpětnou vazbou na získané dovednosti. V rámci exkurzí, prohlídek i zajišťování objednaných služeb v zahraničním prostředí využijí studenti znalost komunikace v cizích jazycích Student je schopen na základě již absolvovaného odborného předmětu připravit animační program během zájezdu, je schopen adekvátně reagovat na bezprostředně vzniklé problémy i současně je i řešit.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Příprava turistického produktu - čtyřdenní cvičný zájezd
    2. Organizační zabezpečení akce
    3. Příprava realizace turistického produktu
    4. Vlastní realizace produktu
    5. Vyhodnocení přípravy a realizace produktu
    6. Závěrečné vyúčtování akce a sestavení výsledné kalkulace
    7. Vypracování komplexní zprávy o realizované akci
Literature
    recommended literature
  • Odborné časopisy cestovního ruchu. info
  • ORIEŠKA, J. Metodika činnosti průvodce cestovního ruchu. Praha: Idea Servis, 1999. info
  • MELICHÁREK, M. Řešení modelových situací v cestovním ruchu. Praha: Idea Servis, 1999. ISBN 80-901462-2-8. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 2008, Winter 2009, Winter 2010, Winter 2011, Winter 2013, Winter 2014, Winter 2015, Winter 2016.
  • Enrolment Statistics (Winter 2012, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2012/ULGATL0052