KLJAGJ11 Anglický jazyk I - pokročilí

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
zima 2013
Rozsah
0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
Garance
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Cílem cizího jazyka je vybavit posluchače jazykovými a komunikativními dovednostmi, které budou potřebovat k efektivní práci v lázeňství a turismu. Obsahem prvního semestru je zopakování a prohloubení dosažené znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka v kombinaci s intenzivním nácvikem čtyř jazykových dovedností v komunikativním kontextu. Studenti budou seznámeni se systémem jazyka v jeho běžném užívání s aplikací zajímavých textů pro poslech a čtení, dále se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Úkolem je vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak správnosti. Současně budou studenti vybaveni znalostí základní odborné slovní zásoby v oblasti hotelnictví a gastronomie a vybranými odbornými tématy.
Osnova
  • 1. Tourism industry
    2. Basic tourism terms
    3. The characteristics of the tourist
    4. The milestones of tourism development
    5. Tourism at present
    6. New trends in tourism, reasons of growth
    7. Positive and negative effects of tourism
    8. Adjectival tourism
    9. Present Simple, Present states and actions, Present Passive, Multi-word verbs
    10. Past Simple; Past Continuous, Past Simple active and passive,
    11. Past Perfect; Prepositions
    12. Present Perfect Simple and Continuous
Literatura
    doporučená literatura
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
  • HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
  • FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
  • KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
  • KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2010, zima 2011, zima 2012, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.