KLJAGJ21 Anglický jazyk I - mírně pokročilí

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
zima 2013
Rozsah
0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
Garance
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Cílem předmětu je vybavit posluchače jazykovými a komunikativními dovednostmi, které budou potřebovat k efektivní práci v hotelnictví a cestovním ruchu. Obsahem semestru je zopakování a upevnění učiva předepsané středoškolské úrovně, jeho prohloubení a rozšíření, vyrovnání úrovně studentů ve všech jazykových dovednostech, korekce a zdokonalení výslovnosti, cvičení poslechu s porozuměním, kratší ústní i písemný projev, účast v dialogu. Současně budou studenti vybaveni znalostí základní odborné slovní zásoby v oblasti gastronomie a seznámí se s reáliemi jazykové oblasti.
Osnova
  • 1. Grammar revision - tenses - present, past, future. Questions, question words. Parts of speech. Words with more than one meaning. Social expressions. Exchanging information. Informal letters.
    2. Present tenses - Present Simple and Present Continuous. Have / have got. Describing countries. Collocations. Making conversation - getting and giving information. Linking words. Describing a person.
    3. Past tenses - Past Simple and Past Continuous. Irregular verbs. Making connections, Suffixes to make different parts of speech. Making negatives. Time expressions. Newspaper stories. Telling stories. Linking words. Writing a story.
    4. Quantity - many / much, some / any. Countable and uncountable nouns. Articles - definite, indefinite. Usage of articles. Buying thing, prices and shopping. Attitudes to shopping. Town survey. Filling in forms.
Literatura
    doporučená literatura
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
  • SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
  • BRENDLOVÁ, S. Reálie anglicky mluvících zemí. Plzeň: Fraus, 2000. ISBN 80-85784-87-4. info
  • FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
  • KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
  • KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2010, zima 2011, zima 2012, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.