FPF:KLJNEJ11 Německý jazyk I - pokročilí - Informace o předmětu
KLJNEJ11 Německý jazyk I - pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2014
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící) - Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je navázat na středoškolskou výuku, zkvalitňovat ústní i písemný projev, poslech i čtení. Komunikativní dovednosti jsou orientovány na běžné situace spojené s uplatněním studentů v profesním životě, seznámit je s reáliemi německy mluvících zemí. Důraz je kladen na aktivní mluvený projev, jazykovou pohotovost pro komunikaci s cizojazyčnou klientelou. Tematické okruhy jsou základem pro vstup do odborné terminologie, jejíž osvojování pokračuje v letním semestru.
- Osnova
- 1. Fragebogens; Telefongespräche
2. Begrüßung eines deutschsprachigen Partners; Begrüßen und einander vorstellen
3. Unterbringung und Anmeldung im Hotel; Vorstellung eines Produktionsprogramms
4. Anmeldung im Sekretariat; Ratschläge für eine gute Sekretärin
5. Vorbereitung eines Vortrags; Der Vortrag
6. GRAMMATISCHE SCHWERPUNKTE - Wiederholung
a) unregelmäßige Verben
b) Rektion der Verben, Pronominaladverbien
c) Passiv
d) Nebensätze
7. FACHTHEMEN
a) Lebenslauf, Zukunftspläne
b) Arbeit der Sekretärin, Telefonieren
c) Gastronomische Einrichtungen
d) Speisekarte, Getränkekarte
e) Serviersysteme, Gästebetreuung
- 1. Fragebogens; Telefongespräche
- Literatura
- doporučená literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Kurwesen, Management und Marketing. Opava, 2013. info
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
- BARBERIS, P. - BRUNO, E. Deutsch im Hotel - Korrespondenz. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2005. info
- ŠIMONOVSKÁ, E. Fachdeutsch für Fortgeschrittene. Praha: Vysoká škola hotelová, 2004. ISBN 80 86578 25 9. info
- NEKOVÁŘOVÁ, A. - FLIEGLER, D. Alltagssprache Deutsch. Plzeň: Fraus, 2003. ISBN 80-7238-143-1. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti předmětu mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2014, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2014/KLJNEJ11