KLJAGJ13 Anglický jazyk III - pokročilí

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
zima 2020
Rozsah
0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
Garance
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
KLJAGJ13/A: Út 8:05–10:30 H6, M. Palyzová
KLJAGJ13/B: Út 10:35–13:00 H7, M. Palyzová
Předpoklady
( KLJAGJ12 Anglický jazyk II - pokročilí || ULGATLP180 Anglický jazyk II - pokročilí ) && TYP_STUDIA(B)
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Prohloubení a rozšíření slovní zásoby terminologií z oblasti cestovního ruchu, aktivní užívání znalostí lexika a gramatických struktur na základě autentických písemných materiálů a nahrávek. Rozvíjení komunikačních dovedností při řešení problémových situací.
Osnova
  • 1. Catering services
    2. Menu card and list of beverages
    3. Laying the table
    4. Waiting, service methods
    5. Food and beverage cycle
    6. Guest satisfaction
    7. Dealing with complaints
    8. Czech cuisine, British meals, Notes on American eating habits, Healthy nutrition
    9. American and British English
    10. Money matters, financial terms, exchanging foreign currency, Vocabulary - money
    11. Phrasal verbs, Verb patterns, Antonyms + synonyms
    12. Present Perfect, Passive voice, Words with more meanings, Prepositions
Literatura
    doporučená literatura
  • DLUHOŠOVÁ, R. Hospitality English. Opava, 2011. ISBN 978-80-7248-672-4. info
  • MÍŠKOVÁ, Z. Angličtina v cestovním ruchu. Praha, 2010. info
  • HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
  • FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, prezentace vybraného tématu před skupinou a písemného testu (70% úspěšnost). Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku.
Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2010, zima 2011, zima 2012, zima 2013, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2021, zima 2022, zima 2023.