FPF:KLJAGJ13 Anglický jazyk III - P - Informace o předmětu
KLJAGJ13 Anglický jazyk III - pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2020
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
- Garance
- PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Rozvrh seminárních/paralelních skupin
- KLJAGJ13/A: Út 8:05–10:30 H6, M. Palyzová
KLJAGJ13/B: Út 10:35–13:00 H7, M. Palyzová - Předpoklady
- ( KLJAGJ12 Anglický jazyk II - pokročilí || ULGATLP180 Anglický jazyk II - pokročilí ) && TYP_STUDIA(B)
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Prohloubení a rozšíření slovní zásoby terminologií z oblasti cestovního ruchu, aktivní užívání znalostí lexika a gramatických struktur na základě autentických písemných materiálů a nahrávek. Rozvíjení komunikačních dovedností při řešení problémových situací.
- Osnova
- 1. Catering services
2. Menu card and list of beverages
3. Laying the table
4. Waiting, service methods
5. Food and beverage cycle
6. Guest satisfaction
7. Dealing with complaints
8. Czech cuisine, British meals, Notes on American eating habits, Healthy nutrition
9. American and British English
10. Money matters, financial terms, exchanging foreign currency, Vocabulary - money
11. Phrasal verbs, Verb patterns, Antonyms + synonyms
12. Present Perfect, Passive voice, Words with more meanings, Prepositions
- 1. Catering services
- Literatura
- doporučená literatura
- DLUHOŠOVÁ, R. Hospitality English. Opava, 2011. ISBN 978-80-7248-672-4. info
- MÍŠKOVÁ, Z. Angličtina v cestovním ruchu. Praha, 2010. info
- HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
- FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, prezentace vybraného tématu před skupinou a písemného testu (70% úspěšnost). Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku.
Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2020, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2020/KLJAGJ13