FPF:KLJNEJ23 Německý jazyk III - MP - Informace o předmětu
KLJNEJ23 Německý jazyk III - mírně pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2021
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící) - Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- ( KLJNEJ22 Německý jazyk II - MP || ULGATLJ182 Německý jazyk II - MP ) && ! ULGATLJ282 Německý jazyk III - MP
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na pohotové reakce. Současně budou posluchači vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti cestování a turismu.
- Osnova
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
2. Základní typy dopravních prostředků
3. Skloňování zájmen, označení míry a hmotnosti
4. Nádraží, letiště - fráze, letecká doprava
5. Časování způsobových slovesa
6. Turismus - charakteristika, typy
7. Slovesa s odlučitelnými a neodlučitelnými předponami
8. Charakteristika německé a rakouské gastronomie
9. Zvratná slovesa, časové údaje
10. Povolání v cestovním ruchu, cestovní kanceláře
11. Časové předložky a příslovce
12. Typy průvodců, typologie klientů v CR
13. Shrnutí a zopakování učiva
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
- Literatura
- povinná literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
- doporučená literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Kurwesen, Management und Marketing. Opava, 2013. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
- HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Vyučovací jazyk
- Němčina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, průběžného písemného testování a kreditního testu. K získání zápočtu je minimální úspěšnost 70 % u písemného testu. Studenti mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2021, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2021/KLJNEJ23