HOT003 Gastronomie 2 - servis

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
léto 2008
Rozsah
1/1/0. 5 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Mgr. Alexandr Burda (přednášející)
Pavel Šoučík (přednášející)
Mgr. Jiří Vizauer (přednášející)
Mgr. Alexandr Burda (cvičící)
Pavel Šoučík (cvičící)
Mgr. Jiří Vizauer (cvičící)
Garance
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Osnova
  • Předmět je zaměřen na základy jednoduché obsluhy v odbytových střediscích stravovacích a společensko-zábavních; studenti získají znalosti psychologie hostů a pracovníků v hotelnictví, kterých budou využívat v provozní a řídicí činnosti.
    1. Společenská pravidla, osobnost pracovníka v obsluze
    2. Hygienické předpisy, estetika, bezpečnost práce
    3. Restaurační inventář
    4. Inventář ostatních odbytových středisek
    5. Příprava na provoz
    6. Způsoby prostírání stolů na snídaně, obědy, večeře
    7. Příprava pomocného inventáře
    8. Způsoby nabídky, prodeje, placení
    9. Organizace práce - systém obsluhy
    10. Systémy obsluhy
    11. Restaurační způsoby obsluhy
    12. Další způsoby obsluhy
Literatura
    povinná literatura
  • ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
  • SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1999. ISBN 80-7032-961-0. info
  • JEČNÁ, D. Společenské chování. Praha: Grada, 1999. info
  • SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. info
  • BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0. info
Informace učitele
Podmínkou ukončení předmětu je úspěšné zvládnutí normování, přístup k osobní hygieně a hygieně pracoviště, organizace výroby, práce v kolektivu, dodržování technologických postupů výroby včetně písemné přípravy na praktickou výuku formou seminárních prací. Předmět je zakončen ústní zkouškou.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 1991, léto 1992, léto 1993, léto 1994, léto 1995, léto 1996, léto 1997, léto 1998, léto 1999, léto 2000, léto 2001, léto 2002, léto 2003, léto 2004, léto 2005, léto 2006, léto 2007, zima 2007.
  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/leto2008/HOT003