OPF:KCJ004 Language 1 (English) Part 4 - Course Information
KCJ004 Language 1 (English) Part 4
School of Business Administration in KarvinaSummer 2008
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Mgr. Ing. Pavel Brunda (seminar tutor)
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D. (seminar tutor)
PhDr. Krystyna Heinz (seminar tutor)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (seminar tutor)
Mgr. Emil Horký, PhD. (seminar tutor)
Mgr. Marcela Neničková (seminar tutor)
Mgr. Gnima Marie-Chantal N´Gbaramou (seminar tutor)
Mgr. Hedvika Suchoňová, Ph.D. (seminar tutor)
Mgr. Zdeňka Vojtáková (seminar tutor) - Guaranteed by
- Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- there are 19 fields of study the course is directly associated with, display
- Course objectives (in Czech)
- Předmět vychází z úrovně intermediate anglického odborného jazyka zaměřeného hlavně na sféru ekonomie a obchodu a navazuje v dané odbornosti na úrovni upper-intermediate. Studenti prohloubí a upevní své dosavadní znalosti, a to hlavně v oblasti obchodní komunikace, ale i v oblasti písemných projevů či administrativních záležitostí. Po úspěšném složení předmětu bude student schopen pokračovat v přípravě odborných částí zaměřených na ekonomii, management, marketing a finance. Seznámit studenty se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
- Syllabus (in Czech)
- Struktura výkladu:
1 How much is enough?
2 Education
3 Getting it right
4 Food and hospitality
5 Looking ahead
Obsah předmětu:
1. How much is enough?
Expressing quantity, Time clauses
Explaining statistics, Giving presentations
2. Education
Passives review, have / get sth done
Giving and getting explanations, Clarifying and paraphrasing, Explaining stages in a process, Interviews
3. Getting it right
Conditionals review
Apologising, Meetings
4. Food and hospitality
Permission, possibility, necessity, obligation in present and past
Invitations and arrangements, Offers, requests and suggestions, Hospitality
5. Looking ahead
Future Continuous, Future Perfect, and will
Concluding a conversation, Thanking, Wishing someone well, Discussing ethical issues
V rámci výuky předmětu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média. Studenti pracují s anglickými internetovými stránkami při vyhledávání textů do výuky. K dispozici jim jsou stránky katedry cizích jazyků www.opf.slu.cz/kcj, na kterých se nacházejí podrobnější informace k danému předmětu a úkoly pro práci s internetem. Mají možnost využít slovníky na internetu např. www.seznam.cz, nebo www.translator.cz.
- Struktura výkladu:
- Literature
- required literature
- WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Students' Book. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457425-3. info
- WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Workbook. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457426-1. info
- recommended literature
- CROWTHER, J. Business Roles 2. Cambridge University Press, 1999. ISBN 0- 521-648491. info
- EVANS, D. Decisionmaker. Cambridge University Press, 1997. ISBN 0-19- 470226-X. info
- MURPHY, R. Grammar in Use. Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521- 43681-8. info
- THOMAS, A. J., MARTINET, A. V. A Practical English Grammar, Exercises 1,2. Oxford University Press, 1992. ISBN 0-19-431350-6. info
- Password. Anglický výkladový slovník s českými ekvivalenty. Praha: Mladá fronta, 1991. ISBN 80-204-0288-8. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2008/KCJ004