OPF:KCR009 Mezinárodní gastronomie - Informace o předmětu
KCR009 Mezinárodní gastronomie
Obchodně podnikatelská fakulta v Karvinéléto 2009
- Rozsah
- 2/1/0. 5 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Mgr. Alexandr Burda (přednášející)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (přednášející)
Ing. Jiří Poláček (přednášející)
Ing. Pavlína Sonnková (přednášející)
Mgr. Jiří Vizauer (přednášející)
Mgr. Alexandr Burda (cvičící)
Ing. Jiří Poláček (cvičící)
Ing. Pavlína Sonnková (cvičící)
Mgr. Jiří Vizauer (cvičící) - Garance
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Hotelnictví (program OPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Předmět vybaví posluchače specifickými znalostmi o současné světové gastronomii a o zvláštnostech jednotlivých národních kuchyní. Současně se posluchači seznámí s novými trendy v gastronomii a přípravě pokrmů. Ve cvičeních budou vedeni k identifikaci specifických rysů jednotlivých národních kuchyní a ke schopnosti sestavit menu typické pro jednotlivé národní kuchyně.
- Osnova
1. Historie mezinárodní kuchyně
2. Vznik a význam rituálních hostin
3. Základní charakteristické znaky evropské kuchyně
4. Kulinářské oblasti Francie
5. Zvyklosti a příprava pokrmů asijské kuchyně
6. Zvláštnosti americké kuchyně
7. Gastronomická pravidla zážitkové gastronomie
8. Nové trendy v přípravě pokrmů
- Literatura
- Informace učitele
- Zpracování seminární práce o gastronomii vybraného národa či regionu a její prezentace. Předmět je zakončen písemnou zkouškou.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (léto 2009, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/leto2009/KCR009