CVAPA23 Angličtina 2 - část 3.

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
léto 2018
Rozsah
0/2/0. 2 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Martina Chylková (cvičící)
PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D. (cvičící)
Garance
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Kontaktní osoba: PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D.
Předpoklady
Student si může zapsat část 3., má-li splněny části 1. a 2., případně studuje-li současně části 2. a 3.
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Úroveň - B 1.1 středně pokročilí Předmět navazuje na CJ 2 - Angličtina 2. část. Cílem je zopakovat a prohloubit již dosažené znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka a jeho aplikace na anglický odborný jazyk na úrovni Intermediate, a to zvláště v ekonomické a obchodní sféře. Studenti budou seznámeni s používáním jazyka ve zmíněných sférách prostřednictvím zajímavých odborných aktuálních textů pro poslech i čtení. Rovněž budou prezentovány způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby jazyka.
Osnova
  • 1. An international project
    2. National branding
    3. New companies
    4. Company and job profile
    5. World languages
    6. Past, present and future languages
    7. Consumer trends
    8. Ethical consumerism
    9. Time for a break?
    10. Fit to work
    11. Home and away
    12. Gap years for adults
    13. Revision
    1. An international project
    Tense review - Present Simple and Present Continuous.
    Personal information file.
    2. National branding
    Selling your country.
    Introductions and greetings.
    Welcoming a visitor.
    3. New companies
    Work file.
    Past Simple and Present Perfect Simple.
    Used to + infinitive, subject and object questions.
    4. Company and job profile
    Answering the phone.
    Making and changing appointments.
    Pronunciation of difficult consonants.
    5. World languages
    Comparative and superlative adjectives, relative clauses.
    Adjectives file. Personal attitudes and qualities.
    6. Past, present and future languages
    Giving opinions, agreeing and disagreeing, participation in meetings and discussions.
    Pronunciation: sounding polite.
    7. Consumer trends
    Changing consumer trends in Japan.
    Present and past trends: Present Continuous, Past Simple.
    Adjectives and adverbs.
    8. Ethical consumerism
    Food file.
    Ethical consumerism.
    Advice and suggestions.
    Pronunciation: /š/ /č/.
    9. Time for a break?
    Description of a hotel.
    Passives. Will future.
    Leisure and fitness activity file.
    10. Fit to work
    The active workplace.
    Leaving recorded messages, using mobile phones.
    Pronunciation: stressing important information.
    11. Home and away
    Personal data.
    Past Simple, Past Continuous, Past Perfect.
    Gerunds file. Personal management.
    12. Gap years for adults
    What is a gap year for adults?
    Requests and offers. Exchanging information.
    Pronunciation: contrastive stress.
    13. Revision
    Vocabulary files.
    Grammar structures.
    Language functions.
Literatura
    povinná literatura
  • TAYLOR, L. New Edition. International Express Intermediate. Student´s Book with Pocket Book. Oxford: OUP, 2005. ISBN 0 19 457830. info
  • TAYLOR, L. New Edition. International Express Intermediate. Workbook. Oxford: OUP, 2005. ISBN 0 19 457830. info
  • SOARS, J. SOARS, L. New Headway Intermediate. Oxford: OUP, 2000. ISBN O 19 470224 3. info
Výukové metody
Seminární výuka
Metody hodnocení
Zápočet
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který posluchači získají na základě průběžného písemného či
ústního testování a po závěrečném kreditním testu. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň
60 bodů. Studenti, kteří danou část jazyka opakují, nemají povinnou 60% docházku.

Student si může zapsat část 3., má-li splněny části 1. a 2., případně studuje-li současně části 2. a 3.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2014, léto 2015, zima 2015, léto 2016, zima 2016, léto 2017, zima 2017, zima 2018, léto 2019.