OPF:HOT002 Accommodation Services Managem - Course Information
HOT002 Accommodation Services Management
School of Business Administration in KarvinaWinter 2007
- Extent and Intensity
- 2/1/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (seminar tutor)
Ing. Pavlína Sonnková (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Syllabus (in Czech)
- Předmět přiblíží posluchačům hotel jako organizovaný systém, zajišťující účastníkům cestovního ruchu komplex ubytovacích, stravovacích a doplňkových služeb, naučí je tento složitý systém řídit, což předpokládá výbornou znalost chodu jeho jednotlivých částí (správní, ubytovací, stravovací a technický úsek). Naučí posluchače řešit složité situace při tvorbě produktu jednotlivých úseků i hotelu jako celku v závislosti na diferencovaných cílových skupinách.
1. Kategorizace a klasifikace ubytovacích zařízení
2. Charakter hotelového produktu a organizační struktura hotelu
3. Hotelový management (manažerský tým) a pracovníci hotelového provozu
4. Ubytovací úsek hotelu
5. Housekeeping
6. Doplňkové služby hotelu
7. Operativní evidence hotelu
8. Produktivita práce
9. Využití informačních technologií
10. Sběr a zpracování informací v hotelovém průmyslu
11. Kapacitní ukazatele ubytovacích zařízení, obrat, statistika a její využití
12. Charakteristika a fungování hotelových skupin
- Předmět přiblíží posluchačům hotel jako organizovaný systém, zajišťující účastníkům cestovního ruchu komplex ubytovacích, stravovacích a doplňkových služeb, naučí je tento složitý systém řídit, což předpokládá výbornou znalost chodu jeho jednotlivých částí (správní, ubytovací, stravovací a technický úsek). Naučí posluchače řešit složité situace při tvorbě produktu jednotlivých úseků i hotelu jako celku v závislosti na diferencovaných cílových skupinách.
- Literature
- required literature
- NĚMČANSKÝ, M. Analýza a kalkulace v CR. Karviná: OPF SU, 2001. ISBN 80-7248-094-4. info
- ČERNÝ, J., KRUPIČKA,J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. ISBN 80-86351-07-6. info
- INDROVÁ, J., VOŘÍŠEK, K. Yield management a jeho uplatňování v hotelnictví. Praha: VŠE, 1997. ISBN 80-7079-752-5. info
- INDROVÁ, J. Hotelový management. Praha: VŠE, 1996. ISBN 80-7079-775-4. info
- BERÁNEK, J., KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada, 1996. ISBN 80-7169-400-2. info
- INDROVÁ, J. a kol. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE, 1993. ISBN 80-7079-739-8. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/HOT002