OPF:KCJ054S Language 2 (English) - Part 4 - Course Information
KCJ054S Language 2 (English) - Part 4
School of Business Administration in KarvinaWinter 2007
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- PhDr. Krystyna Heinz (seminar tutor)
Mgr. Emil Horký, PhD. (seminar tutor) - Guaranteed by
- Mgr. Emil Horký, PhD.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Economy of Tourism (programme OPF, B_EKOMAN)
- European Integration (programme OPF, B_HOSPOL)
- Course objectives (in Czech)
- Úroveň - A 2.2 mírně pokročilí Předmět je zaměřen na prohloubení znalostí a dovedností v oblasti obecného a/nebo profesního jazyka. Po absolvovaní daného předmětu jsou posluchači schopni adekvátně reagovat v řečových situacích jako např. plány do budoucna, prezentace firmy, obchodní jednání za předpokládané účasti tlumočníka, organizace výstav apod. Součástí předmětu je nácvik strategií v oblasti lexikálně gramatické, porozumění čtenému textu, psaní, poslechu s porozuměním a mluveného projevu.
- Syllabus (in Czech)
- Struktura výkladu:
1. Working in another country
2. A new luxury hotel
3. Europe's high speed future
4. Cities in crisis
5. Communicating across cultures
6. Champagne
Obsah předmětu:
1. Working in another country
Present Perfect Simple and Continuous, since and for.
Opinions and suggestions; Agreeing and disagreeing.
2. A new luxury hotel
Futures: Present Continuous, going to.
Invitations.
3. Europe's high speed future Future
Will; 1st conditional, time clauses.
Offers and requests.
4. Cities in crisis
2nd conditional. Asking for information.
5. Communicating across cultures
Modal auxiliary verbs: should, must, may.
Social responses.
6. Champagne
Passives: Present Simple, Past Simple, Present Perfect.
Thanking for hospitality; saying good bye.
V rámci výuky předmětu a jeho prezentaci jsou využívána elektronická média. K dispozici jsou studentům internetové stránky katedry cizích jazyků www.opf.slu.cz/kcj, na kterých se nacházejí podrobné informace k danému předmětu a doplňkové materiály. Dále mají studenti možnost využívat slovníky na internetu, např. www.seznam.cz, nebo www.translator.cz .
- Struktura výkladu:
- Literature
- required literature
- TAYLOR, L. International Express Pre-intermediate. Student's Book. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-435650-7. info
- MACFARLANE, M. International Express Pre-intermediate. Workbook. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-435654-X. info
- recommended literature
- MURPHY, R. English Grammar in Use. Cambridge: Cambridge University Press, 1995. ISBN 0-521-43680-X. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
General note: původní hodnocení: souborná zkouška.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/KCJ054S