OPF:KCJ365 Francouzština pro hotelnictví - Informace o předmětu
KCJ365 Francouzština pro hotelnictví a cestovní ruch - 5. část
Obchodně podnikatelská fakulta v Karvinézima 2007
- Rozsah
- 0/3/0. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Ludmila Fajkusová (cvičící)
PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (cvičící) - Garance
- PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Hotelnictví (program OPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Úroveň - B 1.1 středně pokročilí Prohlubování slovní zásoby v oblasti cestovního ruchu, procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev v cestovním ruchu Francie a frankofonních zemích se zvláštním zřetelem na reálie těchto zemí.
- Osnova
- Struktura výkladu:
1. Doprava v cestovním ruchu
2. Ubytování v cestovním ruchu
3. Gastronomie v cestovním ruchu
4. Cestovní kanceláře
5. Průvodcovská činnost
Obsah předmětu:
1. Doprava v cestovním ruchu:
konverzace : dialogy mezi zaměstnancem a klientem o jízdním a letovém řádu, cenách jízdenek, letenek, rezervaci a prodeji jízdenek, poskytování informací telefonicky;
mluvnice: tvoření otázky, číslovky pro označení ceny, místa, dopravního prostředku, hodiny odjezdu nebo příjezdu
2. Ubytování v cestovním ruchu:
konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o rezervaci hotelu, přijetí klienta, podání informcí
o hotelu a jeho okolí, platba za ubytování, vyplnění formuláře;
mluvnice: popis hotelu pomocí " Il y a", C'est", "Il est", " Toutes les chambres sont avec", lokalizování hotelu pomocí " A 8 kilometres de l'aéroport", "Au centre de la ville"
použití superlativu při hodnocení hotelu " exceptionnellement", "particulierement"
3. Gastronomie:
konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o podávání a výběru jídla a nápojů, rezervace
místa v restauraci, popis přípravy tradičního francouzského jídla;
mluvnice: vyjádření množství - člen dělivý, číslovky; vyjádření hypotézy - podmínková souvětí
4. Cestovní kanceláře:
konverzace: dialog mezi zaměstnancem a klientem o zájezdech, pobytech, okružních jízdách,
ubytování, cenách, podmínkách prodeje, programu zájezdu pro skupiny,jednotlivce, jazykové
kurzy;
mluvnice: kondicionál při vyjádření rady; sloveso při vyjádření omluvy
5. Průvodcovská činnost:
konverzace: práce průvodce při prohlídce Paříže s ohledem na historie, geografii, umění, ekonomiku
V rámci výuky kurzu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média.
- Struktura výkladu:
- Literatura
- povinná literatura
- CHIARI, O. CH. Les métiers du tourisme. Paris: HACHETTE, 1991. ISBN 2-01-017709-6. info
- SIDWELL, D. Voici La France. Paris: Hachette F.L.E., 1991. ISBN 0-905703-96-0. info
- doporučená literatura
- DANY, N. Hôtelerie. Paris: Hachette, 1991. ISBN 2-01-017060-1. info
- Informace učitele
- Během semestru se píše jeden průběžný test na 20 bodů, druhý průběžný test je zaměřen na testování výslovnosti (20 bodů). V případě účasti na studijní cestě do Francie bude uznán ústní test, a to po předložení předem zadaných úkolů.
Závěrečný zápočtový test obsahuje 60 bodů. Pro získání zápočtu je potřeba alespoň 60% úspěšnost.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/zima2007/KCJ365