KCJKEA11 Angličtina 1 - část 1.

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
zima 2008
Rozsah
Přednáška 3 HOD/SEM. 2 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Jana Adámková (přednášející)
Mgr. Ing. Pavel Brunda (přednášející)
Mgr. Eva Brundová (přednášející)
PhDr. Krystyna Heinz (přednášející)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (přednášející)
Mgr. Emil Horký, PhD. (přednášející)
Mgr. Dagmara Mielke-Jagucka (přednášející)
Mgr. Marcela Neničková (přednášející)
Mgr. Hedvika Suchoňová, Ph.D. (přednášející)
Garance
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Úroveň - B 1.1 středně pokročilí Zopakovat a prohloubit již dosažené znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka a jeho aplikace na anglický odborný jazyk na úrovni intermediate, a to obzvláště v profesní sféře a ve sféře obchodu. Seznámit studenty se systémem jazyka v jeho užívání ve zmíněných sférách s aplikací zajímavých, odborných, praktických a aktuálních textů pro poslech a čtení. Seznámit je se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v běžné a odborné komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
Osnova
1. Developing learning skills
Europeans
2. Grammar - Přítomný čas prostý, průběhový
Wordstore - Language Introducing oneself
3. Reading -
Language in use - Greetings introduction, welcoming a visitor
Company profile
4. Grammar - Minulý a předpřítomný čas, Struktura Gerundium vs. Infinitive
Podmětné a předmětné otázky
Wordstore - Unemployment, job profile
5. Reading - History and present of Skoda cars
Language in use - Telephoning, Making an appointment
World cities
6. Grammar - Stupňování přídavných jmen, vztažné věty
Wordstore - Description of a town,
7. Reading - Cairo
Language in use - Vyjadřování souhlasu a nesouhlasu, vedení schůze nebo debaty.
Trends
8. Grammar - Vyjadřování přítomných a minulých trendů
Wordstore - Food
9. Reading - Changing lifestyles, Meal Cystome, Changing American Diet, Czech Eating
Habits, British way of managing companies, Pull of France
Language in use - Vyjadřování souhlasu nebo nesouhlasu. Návrh, rada.
Is it a manageable task?
10. Grammar - Minulý čas prostý a průběhový. Předminulý čas.
Wordstore - Use of gerund and infinitive
11. Reading - Panama Isthmus, Storm in Galveston, Why brownfields do not turn green
Language in use - Enquiry and offer.
12. Revision
13. Course Evaluation
Literatura
    povinná literatura
  • HORKÝ, E., SUCHOŇOVÁ, H., MAŇÁKOVÁ, P. English for Professionals 1. Karviná: SU OPF v Karviné, 2004. ISBN 80-7248-266-1. info
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň 60 bodů.
Přímá výuka - 3 h (3x1 h.); samostudium 40 h; příprava na test 22 h; jiná zátěž 5 h; celková zátěž 70 h.
Předmět může být zapsán nezávisle na jiných předmětech
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 2009, zima 2009, léto 2010, zima 2010, léto 2011, zima 2011, léto 2012, zima 2012, léto 2013, zima 2013, léto 2014, zima 2014, léto 2015.