OPF:KCJKEA11 Angličtina 1 - část 1. - Informace o předmětu
KCJKEA11 Angličtina 1 - část 1.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karvinéléto 2015
- Rozsah
- Přednáška 3 HOD/SEM. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Zuzana Glacová (přednášející)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (přednášející)
Mgr. Martina Chylková (přednášející)
PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D. (přednášející) - Garance
- Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné - Předpoklady
- K absolvování předmětu nejsou vyžadovány žádné podmínky a předmět může být zapsán nezávisle na jiných předmětech.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
- Cíle předmětu
- Úroveň - B 1.1 středně pokročilí Zopakovat a prohloubit již dosažené znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka a jeho aplikace na anglický odborný jazyk na úrovni intermediate, a to obzvláště v profesní sféře a ve sféře obchodu. Seznámit studenty se systémem jazyka v jeho užívání ve zmíněných sférách s aplikací zajímavých, odborných, praktických a aktuálních textů pro poslech a čtení. Seznámit je se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v běžné a odborné komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
- Osnova
- 1. Developing learning skills
Europeans
2. Grammar - Přítomný čas prostý, průběhový
Wordstore - Language Introducing oneself
3. Reading -
Language in use - Greetings introduction, welcoming a visitor
Company profile
4. Grammar - Minulý a předpřítomný čas, Struktura Gerundium vs. Infinitive
Podmětné a předmětné otázky
Wordstore - Unemployment, job profile
5. Reading - History and present of Skoda cars
Language in use - Telephoning, Making an appointment
World cities
6. Grammar - Stupňování přídavných jmen, vztažné věty
Wordstore - Description of a town,
7. Reading - Cairo
Language in use - Vyjadřování souhlasu a nesouhlasu, vedení schůze nebo debaty.
Trends
8. Grammar - Vyjadřování přítomných a minulých trendů
Wordstore - Food
9. Reading - Changing lifestyles, Meal Cystome, Changing American Diet, Czech Eating
Habits, British way of managing companies, Pull of France
Language in use - Vyjadřování souhlasu nebo nesouhlasu. Návrh, rada.
Is it a manageable task?
10. Grammar - Minulý čas prostý a průběhový. Předminulý čas.
Wordstore - Use of gerund and infinitive
11. Reading - Panama Isthmus, Storm in Galveston, Why brownfields do not turn green
Language in use - Enquiry and offer.
12. Revision
13. Course Evaluation
- 1. Developing learning skills
- Literatura
- povinná literatura
- HORKÝ, E., SUCHOŇOVÁ, H., MAŇÁKOVÁ, P. English for Professionals 1. Karviná: SU OPF v Karviné, 2004. ISBN 80-7248-266-1. info
- Výukové metody
- Individuální konzultace
Demonstrace dovedností - Metody hodnocení
- Zápočet
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň 60 bodů.
Přímá výuka - 3 h (3x1 h.); samostudium 40 h; příprava na test 22 h; jiná zátěž 5 h; celková zátěž 70 h.
Předmět může být zapsán nezávisle na jiných předmětech
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/leto2015/KCJKEA11