KCRKGAP Gastronomie 3 - speciální produkce

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
zima 2008
Rozsah
1/2/0. 2 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (přednášející)
Ing. Pavlína Šmachová (přednášející)
Pavel Šoučík (přednášející)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (cvičící)
Ing. Pavlína Šmachová (cvičící)
Pavel Šoučík (cvičící)
Garance
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je otevřen studentům libovolného oboru.
Cíle předmětu
Cílem předmětu je rozšířit teoretické znalosti i praktické dovednosti v oblasti složité obsluhy, organizace a realizace slavnostních hostin a společenských příležitostí komerčních provozů. Posluchač získá teoretické znalosti a praktické dovednosti v oblasti servisu speciálních chodů, v organizaci práce, dokončování pokrmů před hostem. Získá dovednosti v organizaci slavnostních hostin a společensko-gastronomických akcí.
Osnova

  • 1. Současné gastronomické trendy
    2. Formy složité obsluhy
    3. Vyšší forma složité obsluhy - servis aperitivů
    4. Vyšší forma složité obsluhy - hors d'oeuvr, servis studených předkrmů
    5. Vyšší forma složité obsluhy - servis polévek a teplých předkrmů
    6. Vyšší forma složité obsluhy - servis hlavních chodů - 1. část
    7. Vyšší forma složité obsluhy - servis hlavních chodů - 2. část
    8. Vyšší forma složité obsluhy - servis desertů
    9. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace banketu
    10. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace rautu a recepce
    11. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace velkých společenských akcí
    12. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace malých společenských akcí - 1. část
    13. Slavnostní společenské akce - příprava a organizace malých společenských akcí - 2. část
Literatura
    povinná literatura
  • ASČR. Sommelier, povolání budoucnosti. Praha: Triangl, 2001. ISBN 80-903079-1-6. info
  • MIKŠOVIC, A. Bar provoz a produkt. Olomouc: Sdružení PDN, 1999. ISBN 80-238-3789-3. info
  • VÍTKOVÁ, M. Kultura stolování. Hradec Králové: Univerzita Hradec Králové, 1999. ISBN 80-7041-579-7. info
  • SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1999. ISBN 80-7032-961-0. info
  • JEČNÁ, D. Společenské chování. Praha: Grada, 1999. info
  • SALAČ, S. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. ISBN 80-7168-333-7. info
  • SMÉKAL, V. Lexikon společenského chování. 1995. ISBN 80-85623-38-2. info
  • SRKALA, A., ČERNÝ, J. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. ISBN 80-7032-961-0. info
    doporučená literatura
  • ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
  • ŠEVČÍK, L., DVOŘÁK, I. Sommelierství - umění podávat víno. Praha: Grada Publishing, 2002. ISBN 80-247-0188-X. info
  • KELBLOVÁ, M. Encyklopedie nápojů. Praha: Grada, 1996. info
  • BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0. info
Informace učitele
Podmínkou ukončení předmětu je úspěšné zvládnutí praktických činností základní technologie servisu pokrmů a nápojů. Zpracování seminární práce na téma "Příprava společenské akce", která bude zahrnovat přípravu akce, včetně přípravy dokumentace (jednání se zákazníkem, objednávka, dokumentace akce, kalkulace), 70% účast na seminářích.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.

  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.slu.cz/predmet/opf/zima2008/KCRKGAP