KCRPMEH International Hotel

School of Business Administration in Karvina
Winter 2008
Extent and Intensity
2/1/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
Ing. Jiří Poláček (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
Ing. Pavlína Šmachová (lecturer)
Ing. Jiří Poláček (seminar tutor)
Guaranteed by
Ing. Jiří Poláček
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je připravit studenty pro manažerskou práci v mezinárodním hotelovém průmyslu. Seznámit studenty s procesem plánování, rozhodování, organizování, komunikování, motivování, kontroly a užití všech zdrojů hotelu ke stanovení a dosažení cílů hotelu. Dále prohloubení znalostí progresivní technologie a metod v podmínkách hotelových řetězců, znalostí filozofie v prodeji a marketingu uplatňovaném v mezinárodním hotelovém a restauračním provozu. Cílem je rovněž vybavit studenty odbornými znalostmi z oblasti klasifikace ubytovacích a stravovacích zařízení v zahraničí.
Syllabus (in Czech)

  • 1. Současnost a perspektivy moderního hotelového průmyslu
    2. Klasifikace ubytovacích zařízení v zahraničí
    3. Charakteristika a fungování hotelových skupin/řetězců
    4. Mezinárodní hotelové společnosti a řetězce - 1. část
    5. Mezinárodní hotelové společnosti a řetězce - 2. část
    6. Mezinárodní rezervační systémy
    7. Nadstandardní znaky mezinárodních hotelů
    8. Specifika tvorby "packages" v mezinárodních hotelích
    9. Banketní činnost na mezinárodní úrovni
    10. Zajištění cateringových služeb pro mezinárodní společenské akce
    11. Tvorba projektů cateringových akcí
    12. Hotel jako víceúčelové zařízení
    13. Regionální zvyklosti uplatňované v hotelnictví

Literature
    required literature
  • PATÚŠ, P., GÚČIK, M. Manažment ubytovacej prevádzky hotela. B.Bystrica: Trian, 2005. ISBN 80-88945-81-X. info
  • SMETANA, F., MAREŠOVÁ, E. Ekonomika. Praha: Forturna, 2000. ISBN 80-7168-730-8. info
  • Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Food a Beverage. Praha: HRMC, 1999. info
  • Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Management na konci 90. let. Praha: HRMC, 1998. info
  • ČERNÝ, J., KRUPIČKA,J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. ISBN 80-86351-07-6. info
  • BERÁNEK, J., KOLEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada, 1996. ISBN 80-7169-400-2. info
    recommended literature
  • BERÁNEK,J. Kongresový a incentivní cestovní ruch. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-86724-34-8. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.

  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2008/KCRPMEH