KCJKPA21 Angličtina 2 - část 1.

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
zima 2010
Rozsah
0/3/0. 2 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Radana Broschová (cvičící)
Mgr. Eva Brundová (cvičící)
Mgr. Veronika Burdová (cvičící)
Mgr. Eva Hánečková (cvičící)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (cvičící)
Bc. Olga Klimentová (cvičící)
Mgr. Dagmara Mielke-Jagucka (cvičící)
Mgr. Marcela Neničková (cvičící)
Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
Mgr. Radka Pokludová (cvičící)
Mgr. Kateřina Vlčková (cvičící)
Garance
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Úroveň - A 2.1 mírně pokročilí Předmět je zaměřen na prohloubení znalostí a dovedností v oblasti obecného a profesního jazyka. V předmětu jsou zařazeny aktivity, které korespondují s potřebami komunikace v mezinárodním prostředí na dané úrovni. Součástí předmětu je nácvik strategií v oblasti lexikálně gramatické, porozumění čtenému textu, psaní, poslechu s porozuměním a mluveného projevu.
Osnova
  • 1. First meetings
    Present Simple, Wh-questions, frequency adverbs.
    Pronunciation: intonation of questions.

    2. English in the world
    Personal information file.
    Introductions, greetings, and goodbyes
    3. The world of work
    Work file.
    Present Simple and Present Continuous.
    Pronunciation: strong and weak forms of do
    4. Describing a company
    Presentation about the company.
    Making contact.
    5. Challenges
    Eden project.
    Past Simple.
    Pronunciation: -ed endings in Past Simple.
    6. Sports and leisure file
    Solo achievements.
    Welcoming a visitor.
    7. Plans and arrangements
    Company Global Training.
    Futures - Present Continuous, going to + infinitive
    Pronunciation: strong and weak form of to
    8. Staying at the hotel
    Business correspondence: emails, faxes and letters.
    Hotel file.
    Staying at the hotel.
    9. How healthy is your lifestyle
    Top tips for a healthier you.
    Mass and count nouns: some/any/a lot of/ lots of/ much/many/a little/ a few.
    Pronunciation: word stress.
    10. Food and restaurants
    Slow down and enjoy life.
    At a restaurant.
    11. Flying gets cheaper
    Comparative and superlative adjectives.
    Pronunciation: the.
    Air travel file.
    12. Transformations
    Interview about museum.
    Making arrangements.
    13. Revision
    Vocabulary files.
    Grammar structures.
    Language functions
Literatura
    povinná literatura
  • TAYLOR, L. New Edition. International Express Pre-Intermediate. Student´s Book with Pocket Book. Oxford: OUP, 2004. ISBN 0 19 457475 X. info
  • TAYLOR, L. New Edition. International Express Pre-Intermediate. Workbook. Oxford: OUP, 2004. ISBN 0 19 457475 X. info
  • SOARS, J. SOARS, L., SAYER, M. New Headway Pre-Intermediate. Oxford: OUP, 2003. ISBN 0 19 436671 5. info
    doporučená literatura
  • MURPHY, R. Grammar in Use. Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521- 43681-8. info
  • Kolektiv autorů katedry AJ VŠE v Praze. Odborný anglicko-český a česko-anglický slovník z oblasti ekonomické, obchodní, finanční a právní. Linde Praha a.s., 1996. ISBN 80-7201-039-5. info
  • Password. Anglický výkladový slovník s českými ekvivalenty. Praha: Mladá fronta, 1991. ISBN 80-204-0288-8. info
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který posluchači získají na základě průběžného písemného či
ústního testování a po závěrečném kreditním testu. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň
60 bodů. Studenti, kteří danou část jazyka opakují, nemají povinnou 60% docházku.
Předmět může být zapsán nezávisle na jiných předmětech
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2008, léto 2009, zima 2009, léto 2010, léto 2011, zima 2011, léto 2012, zima 2012, léto 2013, zima 2013, léto 2014, zima 2014, léto 2015.