KCRPAGR Agritourism

School of Business Administration in Karvina
Winter 2013
Extent and Intensity
2/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Klára Václavínková (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Prerequisites
None.
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je seznámit studenty s podstatou a významem nového, progresivně se vyvíjejícího směru tématických pobytů, který poskytuje účastníkům cestovního ruchu specifické služby v úzkém propojení s přírodou, zemědělskou výrobou, tradicemi a kulturním dědictvím venkova. Vede posluchače k pochopení principů udržitelného rozvoje cestovního ruchu, ekoturistiky, ochrany životního prostředí a jejich ekonomických, sociálních a ekologických přínosů. Pozornost se soustřeďuje na plánování, organizaci, marketing a možnosti praktické aplikace projektů agroturistiky.
Syllabus (in Czech)

  • 1. Cestovní ruch a ekologie- 1. část
    2. Cestovní ruch a ekologie - 2. část
    3. Venkovská turistika a agroturistika - 1. část
    4. Venkovská turistika a agroturistika - 2. část
    5. Služby pro účastníky venkovského cestovního ruchu a agroturistiky
    6. Kategorizace ubytování a služeb v agroturistice
    7. Mezinárodní zkušenosti
    8. Podnikatelský záměr v agroturistice
    9. Legislativní otázky podnikání ve venkovském cestovním ruchu
    10. Organizace venkovské turistiky
    11. Podpora podnikání v agroturistice
    12. Konzultační a poradenské firmy
    13. Marketing venkovského cestovního ruchu
Literature
    required literature
  • STŘÍBRNÁ, M. Venkovská turistika a agroturistika. Praha, 2005. ISBN 80-86726-14-2. info
  • JANOTKA,K. Venkovská turistika a agroturistika. Pardubice: SOŠ CR, 1999. info
  • VANĚČEK, D. Agroturistika. České Budějovice: JU ZF České Budějovice, 1997. ISBN 80-7040-222-9. info
  • PATÚŠ, P. Rukovať podnikateľa vo vidieckom cestovnom ruchu a agroturistike. Banská Bystrica: Cestovateľ, 1996. ISBN 80-967649-0-X. info
  • NĚMČANSKÝ, M. Agroturistika. Karviná: OPF, SLU, 1995. ISBN 80-85879-36-0. info
    recommended literature
  • PĚLUCHA, M. Rozvoj venkova v programovacím obsdobí 2007-2013 v kontextu reforem SZP EU. Praha: IREAS, 2006. ISBN 80-86684 - 42 - 3. info
  • STŘÍBRNÁ, M., MIKULA, P. Agroturistika a biopotraviny. Praha, 2003. ISBN 80-7271-137-7. info
  • KOL. Služby a cestovný ruch. Bratislava: Sprint, 2001. ISBN 80-88848-78-4. info
  • BURIAN, M. První průvodce venkovskou turistikou a agroturistikou aneb jedou k nám hosté. ECEAT Brno, 1999. ISBN 80-902640 - 0- X. info
  • NĚMČANSKÝ, M. Management cestovního ruchu. Karviná: OPF SU, 1995. ISBN 80-85879-18-2. info
  • KASPAR, C. Základy cestovného ruchu. B. Bystrica: EF UMB, 1995. ISBN 80-901166-5-5. info
  • KUNEŠOVÁ, E., NEDVĚDOVÁ, A. Technika cestovního ruchu. Praha: Grada, 1992. ISBN 80-85623-32-3. info
Teaching methods
Lecturing
Lecture with a video analysis
Students' self-study
Assessment methods (in Czech)
Kombinovaná zkouška
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 2008, Winter 2009, Winter 2010, Winter 2011, Winter 2012.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2013/KCRPAGR