CVAPA21 Angličtina 2 - část 1.

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
zima 2015
Rozsah
0/2/0. 2 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Veronika Burdová (cvičící)
Mgr. Zuzana Glacová (cvičící)
Mgr. Eva Hánečková (cvičící)
Mgr. Martina Chylková (cvičící)
PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D. (cvičící)
Bc. Olga Klimentová (cvičící)
Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
Garance
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Kontaktní osoba: PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D.
Předpoklady
K absolvování předmětu nejsou vyžadovány žádné podmínky a předmět může být zapsán nezávisle na jiných předmětech.
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Úroveň - A 2.1 mírně pokročilí Předmět je zaměřen na prohloubení znalostí a dovedností v oblasti obecného a profesního jazyka. V předmětu jsou zařazeny aktivity, které korespondují s potřebami komunikace v mezinárodním prostředí na dané úrovni. Součástí předmětu je nácvik strategií v oblasti lexikálně gramatické, porozumění čtenému textu, psaní, poslechu s porozuměním a mluveného projevu.
Osnova
  • 1. First meetings
    Present Simple, Wh-questions, frequency adverbs.
    Pronunciation: intonation of questions.

    2. English in the world
    Personal information file.
    Introductions, greetings, and goodbyes
    3. The world of work
    Work file.
    Present Simple and Present Continuous.
    Pronunciation: strong and weak forms of do
    4. Describing a company
    Presentation about the company.
    Making contact.
    5. Challenges
    Eden project.
    Past Simple.
    Pronunciation: -ed endings in Past Simple.
    6. Sports and leisure file
    Solo achievements.
    Welcoming a visitor.
    7. Plans and arrangements
    Company Global Training.
    Futures - Present Continuous, going to + infinitive
    Pronunciation: strong and weak form of to
    8. Staying at the hotel
    Business correspondence: emails, faxes and letters.
    Hotel file.
    Staying at the hotel.
    9. How healthy is your lifestyle
    Top tips for a healthier you.
    Mass and count nouns: some/any/a lot of/ lots of/ much/many/a little/ a few.
    Pronunciation: word stress.
    10. Food and restaurants
    Slow down and enjoy life.
    At a restaurant.
    11. Flying gets cheaper
    Comparative and superlative adjectives.
    Pronunciation: the.
    Air travel file.
    12. Transformations
    Interview about museum.
    Making arrangements.
    13. Revision
    Vocabulary files.
    Grammar structures.
    Language functions
Literatura
    povinná literatura
  • TAYLOR, L. New Edition. International Express Pre-Intermediate. Student´s Book with Pocket Book. Oxford: OUP, 2004. ISBN 0 19 457475 X. info
  • TAYLOR, L. New Edition. International Express Pre-Intermediate. Workbook. Oxford: OUP, 2004. ISBN 0 19 457475 X. info
  • SOARS, J. SOARS, L., SAYER, M. New Headway Pre-Intermediate. Oxford: OUP, 2003. ISBN 0 19 436671 5. info
    doporučená literatura
  • MURPHY, R. Grammar in Use. Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521- 43681-8. info
  • Kolektiv autorů katedry AJ VŠE v Praze. Odborný anglicko-český a česko-anglický slovník z oblasti ekonomické, obchodní, finanční a právní. Linde Praha a.s., 1996. ISBN 80-7201-039-5. info
  • Password. Anglický výkladový slovník s českými ekvivalenty. Praha: Mladá fronta, 1991. ISBN 80-204-0288-8. info
Výukové metody
Seminární výuka
Metody hodnocení
Zápočet
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který posluchači získají na základě průběžného písemného či
ústního testování a po závěrečném kreditním testu. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň
60 bodů. Studenti, kteří danou část jazyka opakují, nemají povinnou 60% docházku.
Předmět může být zapsán nezávisle na jiných předmětech
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2014, léto 2015, léto 2016, zima 2016, léto 2017, zima 2017, léto 2018, zima 2018, léto 2019.