CVAEA11 Angličtina 1 - část 1.

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
zima 2016
Rozsah
Přednáška 3 HOD/SEM. 2 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Martina Chylková (přednášející)
PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D. (přednášející)
Garance
Katedra cestovního ruchu a volnočasových aktivit – Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Kontaktní osoba: PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D.
Předpoklady
K absolvování předmětu nejsou vyžadovány žádné podmínky a předmět může být zapsán nezávisle na jiných předmětech.
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Úroveň - B 1.1 středně pokročilí Zopakovat a prohloubit již dosažené znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka a jeho aplikace na anglický odborný jazyk na úrovni intermediate, a to obzvláště v profesní sféře a ve sféře obchodu. Seznámit studenty se systémem jazyka v jeho užívání ve zmíněných sférách s aplikací zajímavých, odborných, praktických a aktuálních textů pro poslech a čtení. Seznámit je se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v běžné a odborné komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
Osnova
  • 1. Developing learning skills
    Europeans
    2. Grammar - Přítomný čas prostý, průběhový
    Wordstore - Language Introducing oneself
    3. Reading -
    Language in use - Greetings introduction, welcoming a visitor
    Company profile
    4. Grammar - Minulý a předpřítomný čas, Struktura Gerundium vs. Infinitive
    Podmětné a předmětné otázky
    Wordstore - Unemployment, job profile
    5. Reading - History and present of Skoda cars
    Language in use - Telephoning, Making an appointment
    World cities
    6. Grammar - Stupňování přídavných jmen, vztažné věty
    Wordstore - Description of a town,
    7. Reading - Cairo
    Language in use - Vyjadřování souhlasu a nesouhlasu, vedení schůze nebo debaty.
    Trends
    8. Grammar - Vyjadřování přítomných a minulých trendů
    Wordstore - Food
    9. Reading - Changing lifestyles, Meal Cystome, Changing American Diet, Czech Eating
    Habits, British way of managing companies, Pull of France
    Language in use - Vyjadřování souhlasu nebo nesouhlasu. Návrh, rada.
    Is it a manageable task?
    10. Grammar - Minulý čas prostý a průběhový. Předminulý čas.
    Wordstore - Use of gerund and infinitive
    11. Reading - Panama Isthmus, Storm in Galveston, Why brownfields do not turn green
    Language in use - Enquiry and offer.
    12. Revision
    13. Course Evaluation
Literatura
    povinná literatura
  • HORKÝ, E., SUCHOŇOVÁ, H., MAŇÁKOVÁ, P. English for Professionals 1. Karviná: SU OPF v Karviné, 2004. ISBN 80-7248-266-1. info
Výukové metody
Individuální konzultace
Demonstrace dovedností
Metody hodnocení
Zápočet
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem. V průběhu semestru mají posluchači možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu musí obdržet alespoň 60 bodů.
Přímá výuka - 3 h (3x1 h.); samostudium 40 h; příprava na test 22 h; jiná zátěž 5 h; celková zátěž 70 h.
Předmět může být zapsán nezávisle na jiných předmětech
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2014, léto 2015, zima 2015, léto 2016, léto 2017, zima 2017, léto 2018, zima 2018, léto 2019.