Detailed Information on Publication Record
2018
Jídlo a pití, gastronomická příprava.
KORBELÁŘOVÁ, IrenaBasic information
Original name
Jídlo a pití, gastronomická příprava.
Name in Czech
Jídlo a pití, gastronomická příprava.
Name (in English)
Food and drinks, gastronomic preparation.
Authors
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
Edition
1. vyd. Ostrava, Ratiboř, Jídlo a pití, gastronomická příprava. p. 63-101, 39 pp. S knížaty u stolu. Kuchyně a kultura stolování na středověkých vévodských dvorech v Opavě a Ratiboři, 2018
Publisher
Národní památkový ústav, odborné pracoviště v Ostravě
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Field of Study
60101 History
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
References:
RIV identification code
RIV/47813059:19240/18:N0000010
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
ISBN
978-80-88240-03-7
Keywords (in Czech)
Stravování; gastronomie; dvorská kultura; středověk
Keywords in English
Food; gastronomy; court culture; Middle Ages
Tags
International impact, Reviewed
Links
DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 21/2/2022 11:21, Zuzana Bergrová
V originále
Kapitola charakterizuje kulinární kulturu evropských středověkých dvorů; pozornost věnuje zásobování a skladně jídelníčku ve dnech všedních, postních a svátečních, včetně slavností a rituálních událostí.
In English
The chapter characterises the culinary culture of European medieval courts; attention is paid to the supply and structure of diet during ordinary, fast and festive days including celebrations and ritual events.