C 2020

Gastroturismus jako součást venkovského cestovního ruchu

KOSTKOVÁ, Miroslava

Základní údaje

Originální název

Gastroturismus jako součást venkovského cestovního ruchu

Název anglicky

Gastrotourism as a Part of Rural Tourism

Autoři

KOSTKOVÁ, Miroslava (203 Česká republika, garant, domácí)

Vydání

Brno, Venkovský cestovní ruch, od s. 29-38, 10 s. 1. vydání, 2020

Nakladatel

Masarykova univerzita

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Obor

50901 Other social sciences

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

elektronická verze "online"

Kód RIV

RIV/47813059:19520/20:A0000138

Organizační jednotka

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

ISBN

978-80-210-9593-9

Klíčová slova anglicky

rural tourism; gastrotourism; gastronomy
Změněno: 28. 6. 2021 11:35, Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.

Anotace

V originále

Gastroturismus na venkově má významný vliv na růst příjmů domácího obyvatelstva, zvyšuje návštěvnost a průměrné výdaje hostů, zlepšuje obraz místa, vytváří pracovní příležitosti a zlepšuje podnikání. Získává si stále větší oblibu, motivem je gastronomie a kulinářství. Cílem je přiblížit návštěvníkům tradiční kuchyni dané oblasti. Gastronomie a její produkty, unikátní pokrmy a menu jsou považová-ny za součást nehmotného kulturního dědictví země, regionu a také jejich obyvatel, které je záhodno uchovávat a zpřístupňovat.

Anglicky

Rural tourism has a significant impact on the growth of domestic incomes, increases attendance and average guest spending, improves the image of the place, creates jobs and improves business. It is gaining more and more popularity, the motive is gastronomy and cuisine. The aim is to introduce visitors to the traditional cuisine of the area. Gastronomy and its products, unique dishes and menus are considered part of the intangible cultural heritage of the country, the region and their inhabitants, which are worth preserving and making accessible.