KOSTKOVÁ, Miroslava. Gastroturismus jako součást venkovského cestovního ruchu (Gastrotourism as a Part of Rural Tourism). Online. In Jiří Šíp a kolektiv. Venkovský cestovní ruch. Brno: Masarykova univerzita, 2020, p. 29-38. 1. vydání. ISBN 978-80-210-9593-9.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Gastroturismus jako součást venkovského cestovního ruchu
Name (in English) Gastrotourism as a Part of Rural Tourism
Authors KOSTKOVÁ, Miroslava (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution).
Edition Brno, Venkovský cestovní ruch, p. 29-38, 10 pp. 1. vydání, 2020.
Publisher Masarykova univerzita
Other information
Original language Czech
Type of outcome Chapter(s) of a specialized book
Field of Study 50901 Other social sciences
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form electronic version available online
RIV identification code RIV/47813059:19520/20:A0000138
Organization unit School of Business Administration in Karvina
ISBN 978-80-210-9593-9
Keywords in English rural tourism; gastrotourism; gastronomy
Changed by Changed by: Ing. Miroslava Kostková, Ph.D., učo 48691. Changed: 28/6/2021 11:35.
Abstract
Gastroturismus na venkově má významný vliv na růst příjmů domácího obyvatelstva, zvyšuje návštěvnost a průměrné výdaje hostů, zlepšuje obraz místa, vytváří pracovní příležitosti a zlepšuje podnikání. Získává si stále větší oblibu, motivem je gastronomie a kulinářství. Cílem je přiblížit návštěvníkům tradiční kuchyni dané oblasti. Gastronomie a její produkty, unikátní pokrmy a menu jsou považová-ny za součást nehmotného kulturního dědictví země, regionu a také jejich obyvatel, které je záhodno uchovávat a zpřístupňovat.
Abstract (in English)
Rural tourism has a significant impact on the growth of domestic incomes, increases attendance and average guest spending, improves the image of the place, creates jobs and improves business. It is gaining more and more popularity, the motive is gastronomy and cuisine. The aim is to introduce visitors to the traditional cuisine of the area. Gastronomy and its products, unique dishes and menus are considered part of the intangible cultural heritage of the country, the region and their inhabitants, which are worth preserving and making accessible.
PrintDisplayed: 2/5/2024 06:00