PILÁT, Miroslav. Analýza potřeb vybraných cílových skupin na území statutárního města Opavy, jako nástroj podpory sociálního začleňování v kontextu sociální práce. Online. První. Hradec Králové: Gaudeamus, 2019, s. 244-259, 361 s. ISBN 978-80-7435-767-1.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Analýza potřeb vybraných cílových skupin na území statutárního města Opavy, jako nástroj podpory sociálního začleňování v kontextu sociální práce
Název česky Analýza potřeb vybraných cílových skupin na území statutárního města Opavy, jako nástroj podpory sociálního začleňování v kontextu sociální práce
Název anglicky Analysis of the needs of selected target groups in the city Opava as a means to support social inclusion in the context of social work
Autoři PILÁT, Miroslav.
Vydání První. Hradec Králové, od s. 244-259, 361 s. 2019.
Nakladatel Gaudeamus
Další údaje
Typ výsledku Stať ve sborníku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
ISBN 978-80-7435-767-1
Klíčová slova česky Potřeby uživatelů. Koncept potřeb. Komunitní plánování sociálních služeb. Osoby s poruchami autistického spektra. Osoby s duševním onemocněním.
Klíčová slova anglicky Needs of the users. Concept of needs. Community planning of social services. People with autistic disorders. People with mental illnesses.
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnil: PaedDr. Miroslav Pilát, Ph.D., učo 50092. Změněno: 23. 1. 2021 11:39.
Anotace
Článek se zabývá analýzou potřeb vybraných cílových skupin (osoby s poruchami autistického spektra a osoby s duševním onemocněním) na území statutárního města Opavy. Úvod příspěvku je věnován vymezení pojmů potřeby uživatelů v kontextu plánování a poskytování sociálních služeb a komunitní plánování sociálních služeb. Stěžejní část stati se zabývá deskripcí výzkumného projektu Analýza potřeb vybraných cílových skupin sociálních a souvisejících služeb na území statutárního města Opavy, který byl realizován prostřednictvím akademických pracovníků Fakulty veřejných politik Slezské univerzity v Opavě na základě objednávky statutárního města Opavy. Cílem projektu bylo podat relevantní a empiricky podložené informace k posuzování potřeb vybraných cílových skupin sociálních a souvisejících služeb, které sloužily jako jeden z podkladů pro tvorbu Komunitního plánu rozvoje sociálních a souvisejících služeb na území statutárního města Opavy na období 2017 – 2021.
Anotace anglicky
The article provides analysis of the needs of selected target groups (people with autistic disorders and people with mental illnesses) in the city Opava. The article starts with defining the needs of users in the context of social services community planning and provision. The main part of the article is the description of a research project called Analysis of the needs of selected target groups in the city Opava as a means to support social inclusion in the context of social work, which has been requested by the city Opava and conducted by academics at Faculty of public policies at Silesian university in Opava. The goal of the project was to present relevant and empirical information to evaluate needs of selected target groups of the social and related services that served as one of the grounds upon which Community plan for development of social and related services in the city Opava for years 2017-2021.
VytisknoutZobrazeno: 1. 5. 2024 15:05