Detailed Information on Publication Record
2020
Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století
KORBELÁŘOVÁ, IrenaBasic information
Original name
Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století
Name in Czech
Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století
Name (in English)
Opava restaurateur Therese Adam and her "Silesian cuisene" at the end of the 19th centur
Authors
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
Edition
Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis, Opava, Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, 1803-411X
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Článek v odborném periodiku
Field of Study
60101 History
Country of publisher
Czech Republic
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
References:
RIV identification code
RIV/47813059:19240/20:N0000018
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech)
historie; Slezsko; gastronomie; 19. století
Keywords in English
history; Silesia; gastronomy; 19. century
Tags
International impact, Reviewed
Links
DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 24/2/2021 13:49, Mgr. Jorga Kunčíková
V originále
Příspěvek se zabývá kulinární historií a kulinárním dědictvím českých zemí, zejména regionální kuchařskou knihou Schlesisches Kochbuch (Opava 1900)a popisuje život a působení její autorky Therese Adam.
In English
The article deals with the culinary history and culinary heritage of the Czech lands, especially the regional cookbook Schlesisches Kochbuch (Opava 1900) and describes the life and work of its author Therese Adam.