J 2020

Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století

KORBELÁŘOVÁ, Irena

Basic information

Original name

Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století

Name in Czech

Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století

Name (in English)

Opava restaurateur Therese Adam and her "Silesian cuisene" at the end of the 19th centur

Authors

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis, Opava, Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, 1803-411X

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Článek v odborném periodiku

Field of Study

60101 History

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

References:

RIV identification code

RIV/47813059:19240/20:N0000018

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

Keywords (in Czech)

historie; Slezsko; gastronomie; 19. století

Keywords in English

history; Silesia; gastronomy; 19. century

Tags

International impact, Reviewed

Links

DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 24/2/2021 13:49, Mgr. Jorga Kunčíková

Abstract

V originále

Příspěvek se zabývá kulinární historií a kulinárním dědictvím českých zemí, zejména regionální kuchařskou knihou Schlesisches Kochbuch (Opava 1900)a popisuje život a působení její autorky Therese Adam.

In English

The article deals with the culinary history and culinary heritage of the Czech lands, especially the regional cookbook Schlesisches Kochbuch (Opava 1900) and describes the life and work of its author Therese Adam.