KORBELÁŘOVÁ, Irena. Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století (Opava restaurateur Therese Adam and her "Silesian cuisene" at the end of the 19th centur). Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis. Opava: Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, vol. 13, No 1, p. 35-60. ISSN 1803-411X.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století
Name in Czech Opavská restauratérka Therese Adam(ová) a její "slezská kuchyně" sklonku 19. století
Name (in English) Opava restaurateur Therese Adam and her "Silesian cuisene" at the end of the 19th centur
Authors KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution).
Edition Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis, Opava, Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, 1803-411X.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Article in a journal
Field of Study 60101 History
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
WWW URL
RIV identification code RIV/47813059:19240/20:N0000018
Organization unit Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech) historie; Slezsko; gastronomie; 19. století
Keywords in English history; Silesia; gastronomy; 19. century
Tags International impact, Reviewed
Links DG18P02OVV067, research and development project.
Changed by Changed by: Mgr. Jorga Kunčíková, učo 32028. Changed: 24/2/2021 13:49.
Abstract
Příspěvek se zabývá kulinární historií a kulinárním dědictvím českých zemí, zejména regionální kuchařskou knihou Schlesisches Kochbuch (Opava 1900)a popisuje život a působení její autorky Therese Adam.
Abstract (in English)
The article deals with the culinary history and culinary heritage of the Czech lands, especially the regional cookbook Schlesisches Kochbuch (Opava 1900) and describes the life and work of its author Therese Adam.
PrintDisplayed: 8/5/2024 22:17