DLUHOŠOVÁ, Radmila, Irena KORBELÁŘOVÁ and Rudolf ŽÁČEK. Paměť, oživená minulost a zážitkové eventy. Na okraj interdisciplinarity a specifických informačních zdrojů probíhajícího výzkumu kulinárního dědictví českých zemí s přihlédnutím k Hlučínsku (Memory, revived past and experience events: In the margin of interdisciplinarity and specific information sources of the ongoing research on the culinary heritage of Czech Lands and the Hlučín region). Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis. Opava: Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, vol. 13, No 1, p. 149-172. ISSN 1803-411X. 2020.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Paměť, oživená minulost a zážitkové eventy. Na okraj interdisciplinarity a specifických informačních zdrojů probíhajícího výzkumu kulinárního dědictví českých zemí s přihlédnutím k Hlučínsku
Name in Czech Paměť, oživená minulost a zážitkové eventy. Na okraj interdisciplinarity a specifických informačních zdrojů probíhajícího výzkumu kulinárního dědictví českých zemí s přihlédnutím k Hlučínsku
Name (in English) Memory, revived past and experience events: In the margin of interdisciplinarity and specific information sources of the ongoing research on the culinary heritage of Czech Lands and the Hlučín region
Authors DLUHOŠOVÁ, Radmila (203 Czech Republic, belonging to the institution), Irena KORBELÁŘOVÁ (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Rudolf ŽÁČEK (203 Czech Republic, belonging to the institution).
Edition Acta historica Universitatis Silesiane Opaviensis, Opava, Ústav historických věd, Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě, 2020, 1803-411X.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Article in a journal
Field of Study 60101 History
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
WWW URL
RIV identification code RIV/47813059:19240/20:A0000797
Organization unit Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech) Hlučínsko; stravování; historie; sociologie; kulinární historie; kulturní dědictví
Keywords in English Hlučín region; diet; history; sociology; culinary history; cultural heritage
Tags International impact, Reviewed
Links DG18P02OVV067, research and development project.
Changed by Changed by: PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D., učo 7542. Changed: 1/3/2021 23:18.
Abstract
Článek je věnován problematice kulinární historie, prezentuje metody a dílčí výsledky interdisciplinárního výzkumu historie stravování. Představuje problémy spojené s identifikací pokrmů a nápojů, které mohou být vnímány jako kulturní dědictví regionu na příkladu Hlučínska.
Abstract (in English)
The paper deals with the culinary history issues, presents methods and partial results of interdisciplinary research into the history of diet. It presents the problems connected with identification of dishes and drinks that may be perceived as cultural heritage of a particular region on the example of the Hlučín region.
PrintDisplayed: 18/4/2024 22:42