KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ and Jitka SOBOTKOVÁ. Paměť chuti. Receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí (Taste memory. Recipes and cookbooks as specific sources for understanding the culinary culture and culinary heritage of the Czech lands). 1st ed. Opava: Slezská univerzita v Opavě, 2020, 602 pp. ISBN 978-80-7510-439-7.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Paměť chuti. Receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí
Name in Czech Paměť chuti. Receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí
Name (in English) Taste memory. Recipes and cookbooks as specific sources for understanding the culinary culture and culinary heritage of the Czech lands
Authors KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution), Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution) and Jitka SOBOTKOVÁ (203 Czech Republic).
Edition 1. vyd. Opava, 602 pp. 2020.
Publisher Slezská univerzita v Opavě
Other information
Original language Czech
Type of outcome Book on a specialized topic
Field of Study 60101 History
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
WWW URL
RIV identification code RIV/47813059:19240/20:N0000016
Organization unit Faculty of Philosophy and Science in Opava
ISBN 978-80-7510-439-7
Keywords (in Czech) Historie; kulinární kultura; kulinární dědictví; kuchařské knihy; české země; střední Evropa; monografie
Keywords in English History; culinary culture; culinary heritage; cookbooks; Czech lands; Central Europe; monographs
Tags International impact, Reviewed
Links DG18P02OVV067, research and development project.
Changed by Changed by: Mgr. Jorga Kunčíková, učo 32028. Changed: 24/2/2021 12:35.
Abstract
Kniha věnuje pozornost kuchařským knihám v kulturních dějinách českých zemí. Představuje je jako specifické prameny kulturního dědictví, které obsahují zásadní informace k vývoji stravování a kulinárního dědictví. Zahrnuje tištění i rukopisné kuchařské knihy z 13. až 20. století.
Abstract (in English)
The book pays attention to cookbooks in the cultural history of the Czech lands. It presents them as specific sources of cultural heritage, which contain essential information on the development of food and culinary heritage. It includes printing and manuscript cookbooks from the 13th to the 20th century.
PrintDisplayed: 1/5/2024 01:23